Διακοπές που θυμίζουν τρέιλερ του Survivor (αν γυριζόταν στη Σιβηρία) έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν  με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, πιλοτάρισε ένα όχημα παντός εδάφους μέσα από πυκνό δάσος και διέσχισε μια γέφυρα σχοινιού που ταλαντεύεται, όπως είδαμε σε πλάνα του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν εμφανίζεται τακτικά στην κρατική τηλεόραση συμμετέχοντας σε διάφορες περιπέτειες για άντρες βγαλμένους από ταινία του 007 για να προβάλει την εικόνα ενός υγιούς και ισχυρού ηγέτη ικανού να ηγηθεί της χώρας για πολλά χρόνια.

https://t.co/TRuqraD1B6

Οι δύο άνδρες εθεάθησαν να περνούν μέσα από βαθύ χιόνι και να επιθεωρούν ξύλινα ερείπια σε ένα άγονο δάσος προτού κάνουν προσεκτικά βήματα σε μια γέφυρα σχοινιού πάνω από ένα παγωμένο ποτάμι. Μαγκάιβερ φάση.

Ο Πούτιν, ο οποίος λατρεύει  να καλλιεργεί μια αρρενωπή εικόνα (ματσίλα ολούθε) του ανθρώπου της δράσης, παρουσιάστηκε το 2017 σε διακοπές με τον κολλητό σε spear-fishing με μια στολή καμουφλάζ, πιλοτάροντας ένα ταχύπλοο σκάφος.

007 της κακιάς ώρας  

Ο Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης το 2011 στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με ισχυρισμούς ανακάλυψε δύο αμφορείς του 15ου αιώνα, ένα εύρημα που χλευάστηκε στα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης επειδή και οι δύο αμφορείς ήταν ύποπτα καθαροί, χωρίς φύκια ή άλλη θαλάσσια ζωή. Ο εκπρόσωπός του αργότερα παραδέχτηκε ότι η σκηνή είχε σκηνοθετηθεί.

Ο Υπουργός Άμυνας είναι ο bro του μαν, πιστός σύμμαχός του στη σύγκρουση στη Συρία και σύντροφος σε ταξίδια στην άγρια φύση. Ο Πούτιν έστειλε ευχές γενεθλίων στον Σεργκέι Σοϊγκού και υπέγραψε διάταγμα απονέμοντάς του ένα από τα υψηλότερα τιμητικά μετάλλια της Ρωσίας, το μετάλλιο “Για την Αξία στην Πατρίδα” πρώτου βαθμού.

Το τρελό weekend στη Σιβηρία λαμβάνει χώρα ένα μήνα μετά τη φυλάκιση του πιο δυνατού επικριτή του Αλεξέι Ανατόλιεβιτς Ναβάλνι.  Είναι ο Ρώσος δικηγόρος και πολιτικός ακτιβιστής. Ο Αλεξέι Ναβάλνι που ασκεί σκληρή κριτική στο Κρεμλίνο επέστρεψε στη Μόσχα, μετά την ανάρρωσή του από δηλητηρίαση με Νόβιτσοκ. Συνελήφθη κατά την άφιξή του. Οι υποστηρικτές του κάνουν λόγο για έναν «γενναίο πολιτικό». Ο Πούτιν δεν θέλει να έχει αντιπολίτευση και πολιτικούς αντιπάλους που είναι γνωστοί στο 70 με 80% του πληθυσμού και τους οποίους δεν μπορεί να ελέγξει. Όπως σημειώνει ο Ρογκόφ, το Κρεμλίνο μοιάζει να ελπίζει ότι θα μπορέσει να ελέγξει καλύτερα τον Ναβάλνι στη φυλακή.

https://twitter.com/hashtag/putin?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι είπε, σε καταγγελία προς τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας, ότι οι δεσμοφύλακες του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο κρατείται τον εμποδίζουν να κοιμηθεί, μια πρακτική που παρομοίασε με βασανιστήρια. Οι δεσμοφύλακες «μου στερούν τον ύπνο, πρόκειται για μια ντε φάκτο προσφυγή σε βασανιστήρια μέσω της στέρησης ύπνου», γράφει ο ίδιος, εξηγώντας πως τον ξυπνούν «οκτώ φορές μέσα στη νύχτα».