Έχετε δει την ταινία Καζαμπλάνκα; Αν όχι, τότε να το κάνετε άμεσα. Θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και όχι άδικα. Σε μία σκηνή, ίσως την πιο γνωστή μεταξύ των φανατικών του σινεμά, ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ λέει στην ευσυγκίνητη Ίνγκριντ Μπέργκμαν πως «θα έχουμε για πάντα το Παρίσι». Ας σταματήσουμε εδώ καλύτερα, μπορεί απόψε να περάσετε το βράδυ σας παρακολουθώντας το φιλμ του 1942.

Το ίδιο συμβαίνει και με την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, με μία σημαντική διαφορά φυσικά. Το δικό της Παρίσι, είναι η Κρήτη. Όταν ρωτήθηκε από τον Δημήτρη Οικονόμου του ΣΚΑΪ εάν βρεθεί στην Κρήτη για να γιορτάσει το Πάσχα, προέκυψε το «διαμαντάκι» της ημέρας. Πριν κάνετε τη σύντομη έρευνά σας για τα εισιτήρια, ας δούμε τι ειπώθηκε:

«Πάσχα θα πάτε στην Κρήτη; Τι λέτε; Θα τα καταφέρουμε το Πάσχα ή είναι νωρίς ακόμα; Πώς το βλέπετε;» ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου, με την Ντόρα Μπακογιάννη να απαντά «εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη, σας το λέω ξεκάθαρα».

Στη συνέχεια, η Μ. Αναστασοπούλου, η δημοσιογράφος που «στρίμωξε» κατά λάθος τη Γιάννα Αγγελοπούλου πριν από λίγες ημέρες, αλλά και ο Δημήτρης Οικονόμου, διευκρίνισαν την ερώτηση και πρόσθεσαν «για τους υπόλοιπους, εμάς, τον λαό». Όχι τίποτα άλλο, για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και σκεφτούμε πως όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα, τόσο στις διαδημοτικές μετακινήσεις, αλλά και γενικά.

https://twitter.com/hashtag/%CE%9C%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%95%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%AF?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

«Κοιτάξτε, πρώτα ο θεός, ναι. Θα μπορέσουμε να πάμε», απάντησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι, λοιπόν, αν δεν τα καταφέρουμε λόγω της ασφυκτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα να επισκεφτούμε το χωριό μας, «έχουμε όλοι την Κρήτη».