Υπάρχουν υπάλληλοι του μήνα αλλά υπάρχει και η 90χρονη Γιαπωνέζα που εργάζεται στην ίδια εταιρεία από το 1956 κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη διευθύντρια γραφείου στον κόσμο. Μάλλον αγαπά τη δουλειά της ή κάποιος ξέχασε να της πει ότι συμπλήρωσε τα ένσημα για να βγει στη σύνταξη.

Η Γιασούκο Ταμάκι που θα γιορτάσει τα 91α γενέθλιά της στις 15 Μαΐου, εξακολουθεί να εργάζεται πέντε ημέρες την εβδομάδα στη Sunco Industries για 7 1/2 ώρες την ημέρα.

«Είμαι πραγματικά συγκινημένη» δήλωσε η Γιασούκο Ταμάκι στους υπεύθυνους των ρεκόρ Γκίνες όταν έλαβε το πιστοποιητικό της και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για το εργασιακό περιβάλλον, στο οποίο παραμένει τόσα πολλά χρόνια.

Το όνειρο κάθε καπιτάλα αφεντικού που σέβεται το χρώμα του γιεν

«Πάντα πίστευα ότι γεννήθηκα για να βοηθώ τους άλλους. Γι ‘αυτό θέλω να κάνω πράγματα που κάνουν τους προέδρους, τους διευθυντές και το λοιπό προσωπικό ευτυχισμένους. Αυτός παραμένει ο δια βίου στόχος μου» είπε. Η 90 χρονη διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει συνταξιοδότηση για εκείνη. «Μόλις τελειώνει ο χρόνος, υπάρχει και ο επόμενος. Ελπίζω λοιπόν να συνεχίσω έτσι».

https://twitter.com/emmaki_k/status/1381617801484496899?ref_src=twsrc%5Etfw

Η Yasuko εργάζεται σε λογαριασμούς γραφείου, υπολογίζοντας τους μισθούς και τα μπόνους του προσωπικού, καθώς και τους υπολογισμούς έκπτωσης φόρου. Αυτό σημαίνει ότι είναι είναι πρωταθλήτρια στο Microsoft Excel. Είναι επίσης πάρα πολύ ενεργή στα σόσιαλ και μπαίνει συνέχεια στο Facebook.Στην παρουσίαση του πιστοποιητικού, η Yasuko είπε στους συναδέλφους της να ζήσουν δυνατά με μια νοοτροπία “αν σπαταλάτε το σήμερα, τότε δεν υπάρχει αύριο”.

Χαλάει την πιάτσα πάντως η 90χρόνη. Εμείς υπολογίζουμε κάθε μέρα τα χρόνια ασφάλισης ΙΚΑ. Μετά το 2022  θα ισχύει ο κανόνας για πλήρη σύνταξη στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια.