Ήταν θέμα χρόνο θα μπορούσε να πει κάποιος. Το τελευταίο διάστημα, με πρώτη και καλύτερη την Πλατεία Βαρνάβα, οι νέοι κατακλύζουν τις πλατείες της πρωτεύουσας με στόχο να κατευνάσουν τις υπαρξιακές τους ανησυχίες με αλκοόλ και «ναρκωτικές ουσίες». Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι 42 κάτοικοι επί και πέριξ της περιοχής του Παγκρατίου.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι κάτοικοι αναφέρουν στη μήνυσή τους συγκεκριμένα περιστατικά που έχουν οδηγήσει στην ”γκετοποίηση” της πλατείας που δεν κοιμάται ποτέ. Τύφλα να έχει η Times Square. Πάντως και για να τα λέμε όλα, δεν αναφέρονται πουθενά πιλοτές όπως έγινε στην Κυψέλη.

Ενδεικτικά οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι: «Συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου (500 και περισσότερα άτομα) χωρίς καμία απολύτως φροντίδα ή ενδιαφέρον όσον αφορά τα πρωτόκολλα ασφαλείας λόγω πανδημίας. Πρακτικά εδώ και μήνες η πλατεία αποτελεί μια ενεργή εστία διασποράς του κοροναϊού, επίσης γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών σε καθημερινή βάση στα παγκάκια γύρω από την πλατεία. Κάποιοι εξ ημών έχουμε ακούσει ή έχουμε διαπιστώσει την κατοχή και χρήση όπλων, μάλλον αεροβόλων αλλά και πολλοί εξ ημών έχουμε ακούσει πυροβολισμούς.

Η πλατεία πέρα των ατόμων που συγκεντρώνονται για ”διασκέδαση” επιπλέον έχει γίνει πεδίο δράσεως οργανωμένων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων με στοιχεία χουλιγκανισμού. Αναπαράγεται δυνατά μουσική, είτε με εγκατάσταση μεγάλων φορητών ηχείων από παρέες και DJs, είτε ακόμη και με ζωντανή μουσική σα να πρόκειται για συναυλιακό χώρο. Πλέον ιδίως τον τελευταίο μήνα γίνεται ακόμη και χρήση πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών και κροτίδων εντός μιας γεμάτης πλατείας κόσμου.

via GIPHY

Υπήρξαν εναντίον μας απειλές κατά της σωματικής μας ακεραιότητας και απειλές για διατάραξη της οικιακής μας ειρήνης, ενώ έχουν υπάρξει και περιστατικά βίας εις βάρος ακόμη και παιδιών. Προκαλείται επικίνδυνη οδήγηση μέσω άτυπων αγώνων ”κόντρες” από μηχανές αλλά και ”παντιλίκια”, δημιουργώντας αφόρητη ηχορύπανση ακόμη και σε ώρες μετά τις 02.00 πμ. Γίνεται χρήση των κοινόχρηστων χώρων και στενών ως ”τουαλέτες” με αποτέλεσμα περιοχή να όζει ούρα και ακαθαρσίες. Επιπροσθέτως η πλατεία και οι πέριξ χώροι αυτής μετατρέπονται κάθε βράδυ σε σκουπιδότοπο».

Μα καλά, αυτοί οι ravers δεν έχουν μανάδες να τους τραβήξουν το αφτί; Τι κάνουν στα Εξάρχεια στο Παγκράτι τέτοια ώρα; Να αναφέρουμε επίσης, χωρίς ίχνος ειρωνείας, ότι είναι πολλοί αυτοί που δεν μπορούν να κλείσουν μάτι τα βράδια στο Παγκράτι. Όχι μόνο αυτή την περίοδο, αλλά και πριν τα κορονοπάρτι.