Το όγδοο επεισόδιο ΜΠΡΑΗΝΤ ΣΑΗΝΤ είναι αφιερωμένο στην κατάθλιψη. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα καταθλιπτικό επεισόδιο (Χαχα καλό ε; ΌΧΙ!). Η Ήρα Κατσούδα και η Δήμητρα Νικητέα υποδέχονται στην ποντκαστική τους φωλιά τον Φώντα, ο οποίος μιλά με παρρησία για την ψυχική του υγεία. Στα δεκαεννέα έτη του, ο Φώντας συμφώνησε με τον ψυχίατρο του να διαγνωστεί με κατάθλιψη (Σπουδαίο DEAL).

Χάρη στην στοχοθεσία και στην λήψη φαρμάκων που του επέβαλε η γνωσιακή-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία βελτιώθηκε η ενεργητικότητα του Φώντα. Βέβαια για να το κάνει κτήμα του αυτό, βρέθηκε μέχρι και ακροατής απωθημένων μουσικών ταλέντων ψυχιάτρων. Αμφισβητεί τις πρόχειρες και παρωχημένες αναλύσεις και αναγνώσεις της κατάθλιψης πολλών ανθρώπων που ταυτίζουν εσφαλμένα την κατάθλιψη ως προϊόν οκνηρίας και θίγει την επιφανειακή διαχείριση καταθλιπτικών των γνωστών, των εργοδοτών και των υφιστάμενων ψυχικών δομών.

Ενώ οι απολαύσεις του περιορίζονται στις διαπροσωπικές σχέσεις, αποκαλύπτει, πως παραδόξως, σήμερα πέρασε πολύ ωραία στη συζήτησή μας, ε και όπως και να το κάνεις, το θεωρούμε παράσημο για το πρότζεκτ. Ναι λοιπόν, το ΜΠΡΑΗΝΤ ΣΑΗΝΤ είναι θεραπεία για την κατάθλιψη. Είμαστε η βιταμίνη D των podcast. Είμαστε το αρκουδάκι της αγάπης. ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ. Χωρίς τους χορηγούς και τα ταξίδια του.

Καλή ακρόαση!

ΥΓ: ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ; ΤΙ ΦΑΣΗ; 

Μπορείς να ακούσεις το ΜΠΡΑΗΤ ΣΑΗΝΤ στο spotify, στο google podcasts και στο simplecast.

Μουσική τίτλων: Ermis (@ermismusic)

Συμπαραγωγή: Radcast