Ένας μπαμπάς, σχετικά νέος, εκεί γύρω στα 40 κάτι, φοράει τη φανέλα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και προσπαθεί να μάθει σε ένα μικρό αγόρι να σουτάρει. Ο μικρός, πρέπει να είναι 6-7 ετών, τριπλάρει θεατρικά και σουτάρει. Ανεπιτυχώς. Αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα το πετύχει το καλάθι. Αυτή είναι μια πρόσφατη εικόνα από το γηπεδάκι του Ζωγράφου.

Δεν ήταν -μέχρι πρόσφατα- μια συνηθισμένη εικόνα. Τουναντίον. Ήταν ένας πλήρως παραμελημένος και ανεκμετάλλευτος χώρος στη γειτονιά. Χωρίς ζωή. Χωρίς παιχνίδια. Ήταν ένα άσχημο γήπεδο.

Μια εντυπωσιακή ανάπλαση μόλις ολοκληρώθηκε. Σήμερα, τα παιδιά της περιοχής που συμμετείχαν στη δράση στηρίζοντας τη γειτονιά τους, μπορούν να παίξουν ήδη σ’ έναν αγωνιστικό χώρο γεμάτο χρώμα. Το ανακαινισμένο γήπεδο χαρακτηρίζει πλέον ένα πολύ εντυπωσιακό σχέδιο με την επιμέλεια του Graffiti artist Same84, όπου κυριαρχούν τα μηνύματα «Ψηλά το κεφάλι» και «Kanto Alithino», αλλά και το ίδιο το MILKO ως σύμβολο ενέργειας, δύναμης και πίστης. Ενεργή συμμετοχή στην επικοινωνία της δράσης αυτής είχαν, εκτός από τον καλλιτέχνη Same84, ο γνωστός ράπερ Mike, αλλά και το νέο αστέρι της αγαπημένης μπασκετικής οικογένειας, ο Άλεξ Αντετοκούνμπο.

Εννοείται ότι έχουν πλημμυρίσει τα social media των παιδιών με φωτογραφίες από το γήπεδο της γειτονιάς τους.

Το κοινό αγοράζοντας τις συλλεκτικές συσκευασίες Milko Hood Makeove έγινε το τέταρτο μέλος της σχεδιαστικής ομάδας του MILKO, παρέα με τους τους Same84, MIKE και  Alex Antetokounmpo. Fast forward, σχεδόν ένα χρόνο μετά, το MILKO από τη ΔΕΛΤΑ, μετά την ολική ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ της Αγ. Βαρβάρας με τη βοήθεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους νέους και τον αθλητισμό, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Στο πλαίσιο της καμπάνιας του MILKO Hood Makeover με μότο “Καν’ το για την γειτονιά σου”, το MILKO παραδίδει τώρα ένα ακόμη ολοκαίνουργιο γήπεδο μπάσκετ στον Δήμο Ζωγράφου.

 Η εντυπωσιακή αυτή ανάπλαση του χώρου προήλθε μέσα από τη μεγάλη ψηφοφορία του διαγωνισμού που διοργάνωσε το MILKO, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό του να ψηφίσει το γηπεδάκι της δικής του γειτονιάς. Τι σημαίνει το #KANTOALITHINO; Ότι κάθε παιδί, όπου και αν βρίσκεται, αξίζει μια ευκαιρία να παίξει, να αθληθεί και, γιατί όχι, να καταφέρει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

Η υλοποίηση της δράσης έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου, ο οποίος αγκάλιασε το MILKO hood makeover. Ο Δήμαρχος της πόλης Βασίλης Θώδας, κατά την παράδοση του γηπέδου στους νέους της περιοχής, τόνισε: «Η προσφορά της ΔΕΛΤΑ στα παιδιά μας είναι εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ο Δήμος μας απέκτησε ένα πολύ όμορφο και σύγχρονο χώρο άθλησης». Επίσης ο Πρόεδρος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου Γιώργος Γιαννακόπουλος δήλωσε: «Η σταθερή στήριξη της ΔΕΛΤΑ στον μπασκετικό αθλητισμό ευρύτερα και ειδικά στους νέους που αγωνίζονται, έχει ξεχωριστή σημασία και έντονα συμβολικό χαρακτήρα. Μπράβο στα παιδιά της πόλης μας που κυνήγησαν το όνειρό τους και το έκαναν αληθινό!».