Κι αν τα παιδιά ξέρουν την αλήθεια και της δίνουν αξία γιατί δεν την περνάνε από αχρείαστα ενήλικα φίλτρα πριν την ξεφουρνήσουν; Τροφή για σκέψη, αφού απολαύσεις τέσσερα σχεδόν έφηβα (και έφηβα) κορίτσια να ροκάρουν ένα κομμμάτι με τίτλο “Racist Sexist Boy”, νιώθοντας πως μέσα τους ζει το πνεύμα της αυθεντικής punk, power pop και new wave. 

Με αφορμή τον Μήνα Κληρονομιάς της Ασίας Αμερικής και του Ειρηνικού, η βιβλιοθήκη του Λος Άντζελες καθιέρωσε τις “TEENtastic Tuesdays”. Κάπως έτσι, στις 4 Μαίου, ρόκαραν στο event οι The Linda Lindas. Η εμφάνισή τους, ωστόσο, έγινε γνωστή πριν κάποιες ώρες, όταν η βιβλιοθήκη ανέβασε στο Twitter την εμφάνισή τους, με τον Tom Morello των Rage Against the Machine να δηλώνει σίγουρος πως πρόκειται για το «τραγούδι της ημέρας». Σε άλλα νέα, οι Linda Lindas τρεντάρουν.

https://t.co/Usv7HJ1lLR

Η μπάντα αποτελείται από τις Mila (10), Eloise (13), Lucia (14) και Bella (16). Έχουν ήδη κάνει αρκετές live εμφανίσεις, ενώ έχουν ανοίξει και συναυλία των Bikini Kill το 2019. Παράλληλα, έγραψαν και ερμήνευσαν το κομμάτι του “The Claudia Kishi Clube”, ενός ντοκιμαντέρ για την Claudia Kishi του “The Babysitter’s Club”.

«Λίγο πριν το lockdown, ένα αγόρι ήρθε σε μένα μέσα στην τάξη και είπε πως ο μπαμπάς του τού είπε να μένει μακριά από Κινέζους», ανέφερε η ντράμερ του band, για να «συστήσει» το “Racist Sexist Boy”. «Όταν του είπα πως είμαι Κινέζα, έφυγε μακριά. Η Eloise και εγώ γράψαμε ένα τραγούδι βασισμένο σε εκείνη την εμπειρία».