Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Harper’s Bazzar, η Κίρα Νάιτλι έθιξε το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και έκανε γνωστό ότι, κυριολεκτικά, δεν ξέρει ούτε μία γυναίκα η οποία δεν έχει υποστεί παρενόχληση, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού της.

«Όταν οι γυναίκες άρχισαν να απαριθμούν τις προφυλάξεις που παίρνουν καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους για να νιώσουν ασφαλείς σκέφτηκα: «κάνω κάθε ένα από αυτά τα πράγματα και δεν το σκέφτομαι καν». 

Όπως είπε, όλες έχουν παρενοχληθεί με κάποιον τρόπο είτε βλέποντας μπροστά τους έναν επιδειξία είτε κάποιος να τις αγγίξει. Την κατάσταση αυτή, τη χαρακτήρισε «γαμ***** θλιβερή», ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν έχει υποστεί και η ίδια παρενόχληση, απάντησε θετικά. «Ναι! Εννοώ, όλες έχουν υποστεί Κυριολεκτικά, δεν ξέρω καμία που να μην το έχει περάσει με κάποιον τρόπο.- είτε πρόκειται για επιδειξία, άγγιγμα ή κάποιον τύπο να λέει ότι θα σου κόψει τον λαιμό, θα σε χτυπήσει στο πρόσωπο. Όλες».

Κατά το παρελθόν, η ηθοποιός είχε μιλήσει για το πόσο άβολα ένιωθε όταν γύριζε ερωτικές σκηνές καθώς η οπτική, ήταν αντρική. Σχολίασε επίσης ότι υπάρχει πίεση προς τις γυναίκες να υιοθετούν είτε συμπεριφορές φλερτ είτε μια μητρική στάση. «Αν αφηγούμουν μια ιστορία για το ταξίδι της μητρότητας και την αποδοχή του σώματος νιώθω, λυπάμαι, πως θα το έκανα με γυναίκα σκηνοθέτη. Δεν θέλω να συμμετέχω σε αυτές τις φριχτές σκηνές σεξ όπου είσαι λαδωμένη και όλοι βογκάνε. Δεν με ενδιαφέρει να το κάνω αυτό. Νιώθω πάρα πολύ άβολα τώρα προσπαθώντας να αποτυπώσω την ανδρική οπτική».