Ο Χάρης Τζωρτζάκης γενικά δεν ζητά τη βοήθειά μας στα social media. Συνήθως στα μέσα αυτά δίνει φωνή στις σκέψεις μας και βάζει σε μορφή δομημένου λόγου όλα όσα θέλουμε να πούμε και δεν ξέρουμε πώς. Αυτό, εκτός από τα social, το έχει κάνει και στον ΣΚΑΪ, αλλά τέλος πάντων. Τώρα ο Χάρης Τζωρτζάκης ζητά τη βοήθειά μας, για έναν λόγο καλλιτεχνικό και πολύ σημαντικό.

Ο ηθοποιός αποφάσισε να αφηγηθεί την ιστορία ενός κοριτσιού που γεννήθηκε, αλλά δεν έζησε ποτέ. Αυτό το κορίτσι ήταν το πρώτο του παιδί. Η αφήγηση θα είναι σε μορφή ταινίας μικρού μήκους, το «Ακίνητο Κυπαρίσσι». Στην ταινία συνέβαλαν, εκτός του Τζωρτζάκη και οι Αντρέας Κοντόπουλος, Χάρης Φραγκούλης, καθώς και η σύντροφος του ηθοποιού, Έφη. Ο ίδιος στη σχετική ανάρτησή του τονίζει πως δεν απευθύνθηκε σε κάποιον ιδιωτικό ή κρατικό φορέα  χρηματοδότησης ταινιών και πως η ιστορία δεν είναι ούτε προς πώληση ούτε προς κρίση της όποιας επιτροπής. Σε άλλα νέα, είναι μια ιστορία που αξίζει να πάρει εικόνα, ήχο και ψυχή χωρίς τα παρελκόμενα του σινεμά.

Επειδή πρόκειται να ζητήσω τη βοήθεια σας, οφείλω να μοιραστώ κάτι πολύ προσωπικό. 
Θέλω να αφηγηθώ την ιστορία ενός κοριτσιού, που ενώ γεννήθηκε δεν έζησε ποτέ. 
Δεν έζησε, αλλά υπήρξε. 
Είχε χέρια και μάτια και πόδια και κάτι πανέμορφα ροδαλά χείλη.
Ποτέ κανείς δεν αντίκρυσε τόσο όμορφα ροδαλά χείλη. 
Το κορίτσι αυτό, ήταν το πρώτο μου παιδί. 
Το πρώτο, πριν το πρώτο μου.
Κι όμως, γίνεται.
Έγραψα το “Ακίνητο Κυπαρίσσι”. Ένα σενάριο ταινίας μικρού μήκους που αφηγείται την ιστορία της.
Μαζί με τους δύο αγαπημένους μου φίλους και συναδέλφους, τον Αντρέα Κοντόπουλο και Χάρη Φραγκούλη και υπό τη σύμφωνη γνώμη της γενναίας συντρόφου μου, Έφης, αποφασίσαμε να γυρίσουμε την ταινία.
Δεν απευθύνθηκα σε κάποιον ιδιωτικό ή κρατικό φορέα χρηματοδότησης ταινιών. Η ιστορία δεν είναι ούτε προς πώληση ούτε προς κρίση της όποιας επιτροπής.
Ζητάω όμως τη βοήθειά σας. 
Αν κάποιος έχει την οικονομική δυνατότητα και θέλει να στηρίξει την παραγωγή της ταινία μας, μπορεί να το πράξει δίδοντας μια μικρή δωρεά για τα έξοδα της παραγωγής, πατώντας στο παρακάτω λινκ που παραπέμπει στην πλατφόρμα crowdfunding “Give and Fund”. 

Μέσα από την ανάρτησή του, ο Χάρης Τζωρτζάκης ζητά τη βοήθειά μας, οικονομική στήριξη, από όποιον δύναται να την προσφέρει, για να στηρίξει την παραγωγή της ταινίας, κάνοντας μια δωρεά για τα έξοδα παραγωγής στο “Give and Fund”. Το λινκ είναι αυτό εδώ.

Διάβασε όλη την ανάρτησή του εδώ, μαζί με το βίντεο που τη συνοδεύει.

Σε άλλα νέα, η ιστορία ενός κοριτσιού που δεν έζησε, αλλά υπήρξε περιμένει να λεχθεί. Και εμείς περιμένουμε να την ακούσουμε.