Το Icebow είναι ένα σπάνιο ουράνιο οπτικό φαινόμενο που δημιουργείται όταν φως από τον ήλιο ή το φεγγάρι συναντά παγωμένους κρυστάλλους. Από αυτή την αλληλεπίδραση δημιουργείται ένα έγχρωμο φωτοστέφανο, γύρω από τον ήλιο και το φεγγάρι.

Το θέαμα του Icebow είναι τουλάχιστον μαγευτικό. Και από αυτό μαγεύτηκε και η Νικόλ Φωτάκη, η οποία δημιούργησε το brand Icebow με δαχτυλίδια, τα οποία κλείνουν μέσα τους την κοσμική ενέργεια των πιο ιδιαίτερων σημείων και φαινομένων στον πλανήτη, που προκαλούν δέος λόγω της υπέρτερης δύναμης και ομορφιάς τους. 

Αν τα κοσμήματά της μπορούσαν να “ακουστούν” θα ήταν το τραγούδι Veridis Quo των Daft Punk.

Αν ήταν ταινία, θα ήταν το Interstellar του Κρίστοφερ Νόλαν, όπου μερικοί τολμηροί αστροναύτες αναζητούν έναν κατοικήσιμο πλανήτη σε άλλο γαλαξία που θα αποτελέσει το νέο σπίτι της ανθρωπότητας.
Αυτά τα δύο μάλιστα αποτέλεσαν και τη βασική πηγή έμπνευσής της, καθώς κατάφεραν να  ταξιδέψουν το μυαλό και τη φαντασία της στα πιο απίθανα σημεία του σύμπαντος. 

Βρες όλη τη Ceramics συλλογή 

“Το τραγούδι των Daft Punk συνδυάζει τη φύση και την τεχνολογία στην πιο απλή τους μορφή. Μεταλλικά στοιχεία και διαστημικά κοστούμια μέσα στην έρημο.  Έχουν το tech και ωμό στοιχείο μέσα σε φυσικό περιβάλλον, όπως και τα κοσμήματά μου. Από την άλλη, το Interstellar δείχνει τον άνθρωπο να προσπαθεί μέσω των τεχνολογικών γνώσεών του να επιζήσει, να ανακαλύψει αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια, αφού η γη πεθαίνει από ξηρασία. Οι εικόνες είναι συναρπαστικές και σίγουρα πηγή έμπνευσης” ανέφερε η δημιουργός του Icebow, Νικόλ Φωτάκη. 

Βρες όλη τη Ceramics συλλογή 

Τα δαχτυλίδια της φτιάχνονται από τα πιο ανθεκτικά μέταλλα της γης, που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή διαστημόπλοιων και χειρουργικών εργαλείων. Τιτάνιο, κεραμικό, χειρουργικό ατσάλι και ανθρακονήματα φέρνουν τις ωμές αισθήσεις της γης στο χέρι μας. 
Χάρη στην τεράστια αντοχή τους, μπορούν να φορεθούν στις πιο σκληρές συνθήκες και να παραμείνουν αναλλοίωτα.

Βρες όλη τη Ceramics συλλογή 

Μια συλλογή μέσα από κόμικ 

Ανάμεσα στα κοσμήματα βρίσκεται και η συλλογή Ceramics. Πρόκειται για πολύχρωμα δαχτυλίδια από χειρουργικό ατσάλι και κεραμικό, τα οποία πάνω τους έχουν πίνακες Ελλήνων ζωγράφων. Κάθε ζωγραφιά πάνω στα δαχτυλίδια συνδέεται με μια ιστορία από το comic “Cosmic” που έχει δημιουργήσει η Νικόλ. Μια από τις ιστορίες έχει ζωγραφίσει και ο γνωστός εικονογράφος Δημήτρης Πανταζής. 

Κάθε περιπέτεια της Μίας και του Τζέικ, των δύο βασικών χαρακτήρων του comic που ταξιδεύουν ανάμεσα σε αστερισμούς, κρύβεται πίσω από τα cyber punk χρώματα και τα σχέδια των δαχτυλιδιών. Όλα έχουν σχέση με τη φύση, τον ωκεανό, τα βουνά, το διάστημα. 

“Όλα αυτά αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία δημιουργούνται τα κοσμήματα. Όμως ο καθένας μπορεί να αφήσει τη φαντασία του να δώσει τη δική της ερμηνεία” ανέφερε η Νικόλ Φωτάκη. 

Βρες όλη τη Ceramics συλλογή 

Έμπνευση για τα δαχτυλίδια Ceramics αποτέλεσε και το graphic novel Neuromancer, ένα από τα πιο γνωστά έργα στο είδος του cyberpunk. Το στυλ των δαχτυλιδιών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φουτουριστικό με ροκ, alternative και boho στοιχεία και σίγουρα είναι κάτι μοναδικό και διαφορετικό και ως προς τα σχέδιά του και ως προς τη φιλοσοφία του. Απευθύνονται σε γυναίκες και άντρες που γουστάρουν τη δράση, την περιπέτεια και πράγματα που δεν ακολουθούν τις νόρμες.

Βρες όλη τη Ceramics συλλογή 

Πέρα από τη συλλογή Ceramics ξεχωρίζουν και τα δαχτυλίδια από τιτάνιο, που είναι περισσότερο minimal. Κάποια από τα δαχτυλίδια τιτανίου είναι διακοσμημένα με διαμάντια τόσο τα κλασικά λευκά, όσο και μαύρα, που παραπέμπουν στη γυαλάδα των αστεριών. 

Βρες όλα τα δαχτυλίδια

Η Νικόλ Φωτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ενώ σε ηλικία 10 ετών επέστρεψε με την οικογένειά της στην Καλαμάτα, από όπου και κατάγεται. Ο πατέρας της ήταν αργυροχρυσοχόος και έτσι από μικρή γνώρισε όλη τη διαδικασία κατασκευής ενός δαχτυλιδιού. To Icebow δημιουργήθηκε το 2019, φέρνοντας τη δύναμη του σύμπαντος στα χέρια μας. 

Βρες όλα τα σχέδια του Icebow. Για περισσότερο inspo ακολούθησε το Icebow σε Facebook και Instagram.