Σε περίπτωση που ανήκεις στο group των αδειούχων του Αυγούστου, τότε σε νιώθω όσο κανένας άλλος. Για εμάς που αποφασίσαμε να φύγουμε από την πόλη τον 8ο μήνα του χρόνου, ο Ιούλιος είναι ένας ζόρικος μήνας. Είναι ο μήνας που η διαδρομή σπίτι-γραφείο-σπίτι είναι μία Κόλαση με την αίσθηση πως ο χρόνος έχει παγώσει. Ένας μήνας στην πρωτεύουσα τον Ιούλιο είναι το ίδιο ψυχολογικά βάναυσος όσο και ο δεύτερος εγκλεισμός που ζήσαμε από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο. 

Και μην ακούσω για το urban καλοκαίρι στο κέντρο της Αθήνας. Αυτά είναι για γέλια.

Μέχρι, λοιπόν, να βγουν σε αυτήν την πολυπόθητη άδεια που την έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να βρούμε τρόπους ώστε να την παλέψουμε στην πρωτεύουσα. Ανακαλύψαμε 5 παραλίες (είτε μυστικές, είτε φανερές) στην Αττική για την απόλυτη απόδραση και θα σε κάνουν να πιστέψεις (έστω και για λίγο) πως βρίσκεσαι σε κάποιο νησί.

Πάρε πετσέτα, βάλε αντηλιακό, μαγιό και έφυγες.

Λεγραινά

64 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας, θα συναντήσεις μία από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής. Μία τεράστια αμμουδιά με γαλάζια νερά και χρυσή άμμο. Ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να αποφύγουν την πολυκοσμία και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες παραλίες νησιών. Σε λιγότερο από μία ώρα βρίσκεσαι εκεί και πρόκειται για μία από τις λίγες παραλίες που παραμένουν αυθεντικές και καθαρές.

Αυλάκι

Μία βόλτα στο Πόρτο Ράφτη είναι πάντα απαραίτητη. Σε λιγότερο από 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας θα συναντήσεις έναν επίγειο παράδεισο. Γαλανά νερά και άμμος είναι ο τέλειος συνδυασμός για την οργανωμένη παραλία που καλύπτει κάθε γούστο. Ξαπλώστρες, beach bar ενώ στην δεξιά πλευρά της παραλίας υπάρχει η λεγόμενη “μικρή πλαζ” στην οποία μπορείς να αράξεις με την πετσέτα σου.

Μπρεξίζα

Ούτε Ζούμπερι, ούτε Μάτι. Κάνε τη διαφορά και πήγαινε στην παραλία Μπρεξίζα στη Νέα Μάκρη. Άμμος, φοίνικες για φυσική σκιά και χώρος ώστε να απλώσεις την πετσετάρα σου χωρίς να ακουμπάς τον διπλανό σου. Η βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο είναι must όταν ολοκληρώσεις το μπάνιο σου.

Μικρό Καβούρι

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, μόλις 20 χιλιόμετρα, θα συναντήσεις το Μικρό Καβούρι. Η απόλυτη παραλία για όσους βαριούνται να οδηγήσουν αρκετή ώρα. Μάλιστα είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά, καθώς τα νερά είναι ρηχά και έτσι τα μικρά παιδιά μπορούν να εξοικειωθούν στα πρώτα τους μπάνια.

Ψάθα

Χρειάζεσαι μόλις 1 ώρα από την Αθήνα για να αισθανθείς πως βρίσκεσαι σε εξωτικό νησί. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια θέρετρα της Αττικής, το Αλεποχώρι, στο οποίο η παραλία Ψάθα είναι η βασίλισσά του. Απέραντη παραλία και ένα μέρος που συνδυάζει τα πάντα. Η πιο διαχρονική επιλογή του καλοκαιριού στην Αττική.