Ραχήλ Μακρή και Γιώργος Τράγκας; Χα, κούνια που σας κούναγε. Τελείωσε νωρίς αυτό το παραμύθι. Έχουμε καλύτερο, πιο δυναμικό love story από το εισαγωγικό. Γιώργος Τράγκας-Γρηγόρης Πετράκος είναι το δίδυμο που θα μας οδηγήσει προς την ελευθερία, το δίδυμο που θα μας ανοίξει τα μάτια. Είναι επίσημο, ο επιστήμονας, γιατρός τραγουδιστής αφήνει κάτω το μικρόφωνο και πιάνει τις κόλλες χαρτί με τον πύρινο λόγο του. 

Η είδηση έσκασε σαν την πανδημία. Μας έκανε να ανατριχιάσουμε, ίσως και να φοβηθούμε αφού δεν ξέραμε πώς να το διαχειριστούμε. Πόσες συγκινήσεις να αντέξει ένα άτομο αυτές τις μέρες; Μάλιστα, ο πρώην, πλέον, αοιδός, θα αναλάβει τη θέση Αναπληρωτή Γραμματέα – Εκπροσώπου.

Πάμε τώρα στην ανακοίνωση αλά NBA του κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι, που παρουσιάζουν τον Γρηγόρη Πετράκο όπως του αρμόζει: με θόρυβο και τιμές.

“Ο γνωστός καλλιτέχνης Γρηγόρης Πετράκος, είναι ένας ελεύθερος και δημοκρατικός άνθρωπος. Από τους πρώτους στη χώρα μας που αντέδρασαν και φώναξαν δυνατά εναντίον των ακραίων, περιοριστικών μέτρων, των lockdown και της παράλογης και τυραννικής φυλάκισης των Ελλήνων, που ισοπέδωσε την οικονομία και τον πολιτισμό.

Ήταν από τους πρώτους Έλληνες που με τεκμηριωμένα στοιχεία, με ορθό λόγο ανήρτησε στο διαδίκτυο βίντεο και δηλώσεις, αποδομώντας όλο το αφήγημα τη χυδαίας κυβερνητικής προπαγάνδας και των ελεγχόμενων πανελλαδικών καναλιών. Χωρίς φόβο μίλησε καθαρά, δηλώνοντας ευθέως την αντίδρασή του στον αυταρχισμό της εκτελεστικής εξουσίας ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ”. Μικρή παρένθεση: ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Το εμπεδώσατε; Δεν πάτησαν τυχαία τα Caps Lock.

Συνεχίζουμε:

“Ζητήσαμε ως Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων από τον Γρηγόρη Πετράκο να ενταχθεί στη δομή του Κινήματος, ως αναπληρωτής Γραμματέας και Εκπρόσωπος. Για να λέει τις απόψεις του όπως πάντα, ελεύθερα και δημοκρατικά.

Με χαρά πήραμε τη θετική απάντησή του και υποδεχόμαστε στο Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι, έναν καλλιτέχνη, μια ελεύθερη φωνή επισημαίνοντας ότι περίπου δύο χρόνια ο πολιτισμός στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα ο χώρος της μουσικής, δέχεται συντριπτικά πλήγματα, καταγράφοντας χιλιάδες ανέργους”.