Μπήκαν δυο διαρρήκτες να κλέψουν και κατέληξαν να εγκλωβίζονται στο μπαλκόνι και να τους σώζει η αστυνομία. Δεν είναι ανέκδοτο, είναι φρέσκια, πραγματική ιστορία και μας έρχεται από την όχι ιδιαίτερα μακρινή Λαμία. 

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, γύρω στα ξημερώματα της Τρίτης, δυο ανήλικοι διαρρήκτες, ηλικίας 16 και 18 ετών, σκαρφάλωσαν σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου ενός διαμερίσματος, το οποίο δεν κατοικείται αυτό το διάστημα. Αφού προσπάθησαν να παραβιάσουν το παντζούρι με κατσαβίδι, με πλήρη αποτυχία, έγιναν αντιληπτοί από πολίτη, ο οποίος και κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο τους συνέλαβαν για απόπειρα κλοπής και εδώ έρχεται το hightlight: καθώς έλειπε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, κλήθηκε η Πυροσβεστική να τους “απεγκλωβίσει”, διαθέτοντας σκάλα ώστε να κατέβουν.

Δεν πήγε καλά αυτό.

Στο μεταξύ, δεν γίνεται να μη σχολιάσουμε και μια φράση του αρχικού κειμένου που αναφέρει στο περιστατικό, “έμελλε να το δούμε κι αυτό, στο πλαίσιο της πλούσιας παραβατικότητας που διακρίνει ανήλικα παιδιά Ρομά”. Γιατί ο ρατσισμός και η αγάπη για τα στερεότυπα ποτέ δεν θα πεθάνουν από ό,τι φαίνεται.