Δεν τα έχουμε δει όλα σε αυτή τη χώρα. Καθημερινά μας εκπλήσσει και μας προσφέρει νέες συγκινήσεις. Η καλύτερη στιγμή του καλοκαιριού μπορεί να άργησε, αλλά τελικά ήρθε, έστω και αν αυτή έκανε την εμφάνισή της λίγο πριν την επίσημη εκπνοή του. Όπως διαβάζουμε, είχαμε ένα καβγαδάκι με μπάτσες μεταξύ του Αχιλλέα Μπέου και του Αλέξη Κούγια στη Σκιάθο.

Με ανακοίνωσή του ο γνωστός ποινικολόγος καταγγέλλει πως υπήρξε θύμα άνανδρης επίθεσης από τον δήμαρχο που θα έκανε τον Βόλο Μονακό. Όπως υποστηρίζει, ο Αχιλλέας Μπέος με τη συνοδεία δού μπράβων τον χτύπησε στη Σκιάθο.

[…]Αναφέρομαι στον Αχιλλέα Μπέο που δυστυχώς η κοινωνία του Βόλου δεν μπορώ να αντιληφθώ με ποιο τρόπο και ποιες σκέψεις τον εξέλεξε Δήμαρχο. Μαζί του για να μην έχω την δυνατότητα να αντιδράσω είχε δύο φουσκωτούς μπράβους οι οποίοι με ακινητοποίησαν μπροστά στα μάτια έντρομων οικογενειών που ήταν εκεί με τα παιδιά τους.Συγχρόνως με εξύβριζε με χυδαίες εκφράσεις και με συκοφαντούσε ότι δεν είμαι δικηγόρος, αλλά είμαι ρουφιάνος της αστυνομίας.Αμέσως μετά με εκβίασε λέγοντας μου ότι αν ξανακάνω ανακοίνωση, όπου και να βρίσκομαι θα με βρίσκει μαζί με τους μπράβους του και θα με κτυπούν. Αμέσως μετά απομακρύνθηκε τρέχοντας τόσο αυτός, όσο και οι σύνοδοι του. Σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο ο ίδιος ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Σκιάθου κ. Γρηγόριος Ακρίβος με πέντε αστυνομικούς και δύο περιπολικά, αλλά ο Μπέος και οι δύο μπράβοι που ήταν μαζί του είχαν εξαφανιστεί.

Όπως ήταν φυσικό, ο Αλέξης Κούγιας έκανε αυτό που ξέρει καλά: κατέθεσε μήνυση εις βάρος του Δημάρχου Βόλου ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η αυτόφωρη διαδικασία. Δεν τελειώσαμε εδώ, γίνεται καλύτερο. Ο Μπέος παραδέχεται ότι όντως χτύπησε τον ποινικολόγο αλλά «δεν χρειάζομαι μπράβους για να ρίξω δύο χαστούκια στον Αλέκο».