Ο ελληνικός λαός είναι o πιο όμορφος και η χώρα μας η πιο μαγευτική. Το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή αυτό ώστε να γίνει κατανοητό ότι είμαστε αντικειμενικοί. Πάμε τώρα στο ζήτημα που μας καίει και που απασχολεί(;) εδώ και κάτι μέρες τον κόσμο του διαδικτύου. Η Μαρίνα Πατούλη συνάντησε τη Μόνικα Μπελούτσι και όχι μόνο την συνάντησε, αλλά την επισκίασε και από πάνω. Αυτό τουλάχιστον διαβάσαμε σε διάφορα μέσα και γιατί δεν θέλαμε να μείνουμε εκτός της συζήτησης, αποφασίσαμε να αναλύσουμε τους λόγους που έφεραν μία τεράστια νίκη στην Ελλάδα μας.

Οι δύο κυρίες βρέθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης. Μην ξεχνάμε ότι η Ιταλίδα ηθοποιός πάτησε σε ελληνικό έδαφος για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις». Να πούμε κάτι πάνω σε αυτό. Δεν έχουμε Ελληνίδες ηθοποιούς; Γιατί έπρεπε μια Ιταλίδα να υποδυθεί την ντίβα της όπερας; Ντροπή σας.

Πάμε τώρα στη συνάντησή τους. Διάφορα ελληνικά μέσα θεώρησαν σωστό μετά το «υπέρκομψη Μαρέβα» να γράψουν και για το «η Μαρίνα Πατούλη επισκίασε την Μόνικα Μπελούτσι». Και καλά έκαναν, εμείς μαζί τους είμαστε. Για να το πάμε ένα βήμα παρακάτω, κάναμε μάλιστα και μία σύγκριση ή καλύτερα, μία ανάλυση που θα έκανε τις εκπομπές που ασχολούνται με τη μόδα να πλαντάξουν στο κλάμα. Ναι, δεν κατάλαβα, πού είναι το κακό; Καπιταλισμό έχουμε, ο ανταγωνισμός είναι το παν. Φυσικά και θα συγκρίνουμε χωρίς λόγο τις δύο κυρίες. Άλλωστε πρόκειται για μια είδηση που αφορά μεγάλο μέρος των Ελλήνων.

•Ντύσιμο: Η Μαρίνα Πατούλη φόρεσε ένα στενό μαύρο φόρεμα το οποίο, όπως διαβάζουμε σε ένα σάιτ που δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες, είχε φορέσει και στο Ηρώδειο. Το αποτέλεσμα, ίδιο: έκλεψε τις εντυπώσεις. Η Μόνικα Μπελούτσι που σε κάθε της δημόσια εμφάνισή της στη χώρα μας επέλεξε το μαύρο, φόρεσε ένα απλό σύνολο. Δεν μπορούμε το να το περιγράψουμε διαφορετικά αν και η λέξη που ταιριάζει, είναι «αδιάφορο».

•Αξεσουάρ: Θα εστιάσουμε στα σκουλαρίκια. Της Μαρίνας Πατούλη ήταν χρυσά και εντυπωσιακά, της Μόνικα Μπελούτσι μικροσκοπικά, σχεδόν άφαντα. Άσσος από ημίχρονο.

•Χτένισμα: Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε ξανά τη βοήθεια του μέσου που μας άνοιξε τα μάτια. «Τα μαλλιά της πιασμένα σε σινιόν έδιναν την απαραίτητη νότα αυστηρότητας στο σύνολο». Επίσης, μεταξύ μας, δεν συγκρίνεται το ξανθό με το μελαχρινό. Η Μπελούτσι ένα κότσο είχε πιάσει. Προχωράμε.

•Στάση σώματος: Αν παρατηρήσετε καλά τη φωτογραφία, θα δείτε ότι αυτή που ήθελε να βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία ήταν η Μόνικα Μπελούτσι και όχι η Μαρίνα Πατούλη. Η Ιταλίδα ηθοποιός τεντώνει τον λαιμό της για να βρεθεί όσο πιο κοντά μπορεί στη φιλόλογο. Η Μαρίνα Πατούλη νιώθει αμήχανα και από το κρίντζινες χαμογελάει.

•Βάψιμο: Αφού μας πιέζετε, θα το σχολιάσουμε. Βαθύ κόκκινο κραγιόν που σε συνδυασμό με τη μελαχρινή της επιδερμίδα έκανε σκόνη την Μόνικα Μπελούτσι η οποία προτίμησε λίγη σκιά. Καμία ελπίδα, Μόνικα, μας συγχωρείς.

Νύχια: Βλέπετε πουθενά τα νύχια της Μόνικα Μπελούτσι; Όχι, μόνο τον αντίχειρα. Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτά της Μαρίνας Πατούλη. Καληνύχτα Μόνικα.