Είσαι 18 – 35 ετών; Αποτελούν οι νέες τεχνολογίες και τα social media το «φυσικό σου περιβάλλον»; Σε απασχολούν θέματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, ο εθελοντισμός, η κατάρριψη στερεοτύπων και η συμπερίληψη; Αν απάντησες καταφατικά, έχεις την ευκαιρία να γίνεις μέλος μιας ομάδας που θα κάνει τη διαφορά στην κοινωνία με τη δύναμη της τεχνολογίας.

Με «προπονητή» το HIGGS – Higher Incubator Giving Growth & Sustainability, το Ίδρυμα Vodafone, για 12η χρονιά, υλοποιεί το World of Difference. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο δίνει την ευκαιρία σε νέους που έχουν πάθος για την τεχνολογία και οραματίζονται έναν κόσμο πιο ανθρώπινο και πιο δίκαιο για όλους, να εργαστούν για έξι μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους.

Πώς μπορείς να κάνεις τη διαφορά;

Αρχικά θα πρέπει να εντοπίσεις τον κοινωνικό ή περιβαλλοντικό σκοπό στον οποίο θέλεις να συνεισφέρεις και έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό. Στη συνέχεια, να επικοινωνήσεις με τον Οργανισμό προκειμένου να εξασφαλίσεις τη στήριξή του για τη συμμετοχή σου, αφού βέβαια συμφωνήσετε από κοινού αναφορικά με το έργο που θα αναλάβεις ή την τεχνολογία που θα βελτιώσει τη δράση του, για την περίοδο απασχόλησής σου.

Στο πλαίσιο αυτό, το έργο που θα αναλάβεις μπορεί να είναι η ανάπτυξη μιας mobile εφαρμογής ή μιας οnline πλατφόρμας, η δημιουργία ενός website ή καναλιών στα social media και ψηφιακών εργαλείων. Ή οτιδήποτε άλλο μπορείς κι εσύ να σκεφτείς, αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας.

Για παράδειγμα, ο Μιχάλης Μαρινάκης, ο οποίος συμμετείχε στον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος, δημιούργησε ένα πρόγραμμα STEM εκπαίδευσης για την ΜΚΟ All For Blue προκειμένου στο εξάμηνο της εργασίας του να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών. Σε άλλο μήκος κύματος, η Δήμητρα Κοντοβά, κατά τη διάρκεια της εξάμηνης εργασίας της στην ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια, δημιούργησε μια ψηφιακή καμπάνια ευαισθητοποίησης που είχε στόχο την κατάρριψη των στερεοτύπων γύρω από την αναπηρία.

Πώς να δηλώσεις συμμετοχή

Η υποβολή αιτήσεων για τον φετινό κύκλο του προγράμματος ξεκίνησε στις 29/9 και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021. Επισκέψου απλώς την ιστοσελίδα του προγράμματος και συμπλήρωσε την αίτησή σου, αφού έχεις πρώτα συμφωνήσει για το έργο που θα αναλάβεις με τον Οργανισμό που σ’ ενδιαφέρει να εργαστείς.

Και εφόσον χρειαστείς βοήθεια, το HIGGSHigher Incubator Giving Growth & Sustainability, το 1ο Incubator & Accelerator για ΜΚΟ στην Ελλάδα, είναι εδώ για να σε «διαφωτίσει» με ένα online workshop που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου. Παρακολούθησέ το εδώ και μάθε τα πάντα σχετικά με τη συμπλήρωση κάθε πεδίου, αλλά και του πώς θα καταθέσεις μία ολοκληρωμένη αίτηση.

Και μετά τι;

Το Ίδρυμα Vodafone θα βρίσκεται στο πλευρό των 10 νέων WoDers, καλύπτοντας τον μισθό και τις εργοδοτικές τους εισφορές, ενώ η ομάδα του HIGGS θα τους προσφέρει την απαραίτητη καθοδήγηση, τις γνώσεις και τα εργαλεία, προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα https://www.vodafone.gr/world-of-difference/ καθώς και να παρακολουθείς τις ανακοινώσεις του Ιδρύματος Vodafone:

Facebook – https://www.facebook.com/VodafoneFoundationGreece/

Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCwr8dnMx6wYk5Q9I3JBf45Q

 Instagram – https://www.instagram.com/vodafonefoundationgreece/?hl=en

Πρόσκληση ή Πρόκληση; Μπες στο World of Difference και βάλε το λιθαράκι σου για έναν κόσμο πιο βιώσιμο και συμπεριληπτικό!