Η ταινία “The Last Duel” διαδραματίζεται στην Γαλλία του 1300. Οκ, προχωράμε. Σε μια σκηνή ο 51χρονος Ματ Ντέιμον έπρεπε να φιλήσει τον 49χρονο κολλητό του Μπεν Άφλεκ. Αλλά, ο Ρίντλεϊ Σκοτ αποφάσισε να μην τη γυρίσει και να βάλει απλά τον Ντέιμον να γονατίζει μπροστά στον συμπρωταγωνιστή του.

https://t.co/7k4kVWfTsc

Κι έτσι χάθηκε η ευκαιρία να δούμε το πρώτο δημόσιο φιλί τους στη μεγάλη οθόνη. ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.  Αυτοί το έγραψαν άλλωστε. Αλλά, ο σκηνοθέτης ήξερε ότι θα γινόταν τεράστιο ζήτημα αυτή η συγκεκριμένη σκηνή και θα αποσπούσε την προσοχή όλων από την ταινία. Βασικά, όλοι ξέρουμε κόσμο που θα πλήρωνε εισιτήριο για να δει την συγκεκριμένη σκηνή. Η J.Lo σίγουρα.

https://t.co/r0FGoifM76

Τώρα αν όντως σας ενδιαφέρει αυτή η ταινία με τους ιππότες της Γαλλίας η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Ματ Ντέιμον είναι ο Sir Jean de Carrouges  και ο Άφλεκ ο Pierre d’Alençon, ευγενής με κτήματα. Μισιούνται. Και ζουν την μεγαλύτερη σε διάρκεια πολεμική σύγκρουση της Ευρώπης, τον Εκατονταετή Πόλεμο. Έκανε πρεμιέρα και στο Φεστιβάλ της Βενετίας και φυσικά πήγε η Τζένιφερ Λόπεζ να κλέψει την παράσταση.

https://t.co/LEGhXLVKHQ

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία ξετυλίγει μακροχρόνιες εικασίες για την τελευταία επίσημη μονομαχία στη Γαλλία ανάμεσα στον Jean de Carrouges (Matt Damon) και τον Jacques Le Gris (Adam Driver), δύο φίλων που κατέληξαν να γίνουν άσπονδοι εχθροί. Ο Carrouges είναι ένας αξιοσέβαστος ιππότης, διάσημος για τη γενναιότητά του και τις εξαιρετικές του ικανότητες στο πεδίο της μάχης. Ο Le Gris είναι ένας Νορμανδός ακόλουθος, του οποίου η ευφυΐα και η ευφράδεια τον καθιστούν έναν από τους πλέον αξιοθαύμαστους ευγενής στα δικαστήρια. Όταν η σύζυγος του Carrouges, η Marguerite (Jodie Comer), δέχεται βίαιη επίθεση από τον Le Gris, μια κατηγορία την οποία εκείνος αρνείται, εκείνη δεν δέχεται να παραμείνει σιωπηλή και κατηγορεί ευθέως τον κακοποιητή της, μια πράξη απαράμιλλου θάρρους που θέτει τη ζωή της σε κίνδυνο.

https://twitter.com/hashtag/TheLastDuel?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η επακόλουθη μονομαχία μέχρι θανάτου θέτει τη μοίρα και των τριών στα χέρια του Θεού. Βγαίνει την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες.