Η δίκη για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρίσκεται σε εξέλιξη και όλα τα βλέμματα είναι δικαιολογημένα στραμμένα εκεί. Οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους είναι στο δικαστήριο με τον κοσμηματοπώλη να είναι απών και να εκπροσωπείται από συνήγορο. 
 
Στην κατάθεσή του, ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου, Ευθύμιος, είπε μεταξύ άλλων ότι ο γιος του ήταν ένας άνθρωπος χαρούμενος, ο οποίος επιθυμούσε να αλλάξει τον κόσμο, ρίχνοντας παράλληλα ευθύνες στους αστυνομικούς, κάνοντας λόγο για απόκρυψη στοιχείων. 

https://twitter.com/hashtag/ZOJWatch?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

«Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Για μένα είναι διπλά δολοφόνοι οι αστυνομικοί. Απέκρυψαν στοιχεία. Έκαναν έλεγχο στο τηλέφωνο του γιου μου και όχι στων κατηγορουμένων», ανέφερε ο κ.Κωστόπουλος, ο οποίος είπε για τον Ζακ ότι: «Μου χαμογελούσε, δίκιο έχεις μπαμπά, και τώρα εγώ ψάχνω να βρω ένα άλλο δίκιο…», υποστήριξε.
 
«Είδα το βίντεο, κάτω το είχαν το παιδί με αίματα και τον κλωτσοπατούσαν. Και πριν λίγους μήνες ένας σκότωσε ένα γατάκι και τώρα είναι μέσα και αυτοί είναι έξω! Πώς είναι δυνατόν! Συγγνώμη για την οργή μου αλλά έχω θυμό μέσα μου γι’ αυτό που συνέβη! Δεν είναι πράγματα αυτά σε μια πολιτισμένη χώρα».
 
Πρόεδρος: Σας είχε πει ότι κάποιος τον απειλούσε;
 
Μάρτυρας: Δεν είχα πρόσφατο τηλεφώνημα εκείνες τις ημέρες. Δεν είχε κανένα πρόβλημα, είχε τη στήριξη μας στο οικονομικό. Δεν ήταν περιθωριοποιημένο άτομο, δούλευε σε εφημερίδα, έπαιζε σε θέατρο, είχε και ένα επίδομα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω χωρίς χρήματα. Ήμουν δίπλα του και το ήξερε. Μια μέρα πριν φύγω, μου είπε να πάμε στα κλαρίνα και πήγαμε. Ήταν χαρούμενος, είχε διάθεση.
 
Ο κ. Κωστόπουλος ανέφερε ότι ο γιος του είχε δεχθεί επιθέσεις στο παρελθόν και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. «Δεν ήταν βίαιος, κάθε άλλο. Όταν μας είπαν ο Ζαχαρίας πήγε και λήστεψε κανείς δεν το πίστεψε. Δήλωνε κατά της βίας και θα ήταν ο ίδιος βίαιος; Δεν στέκει αυτό. Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν. Θα ήταν εδώ και ζωντανός. Πολλά είναι τα γιατί και θα τα δείτε κι εσείς…».