Το The Office επέστρεψε εδώ και κάτι βδομάδες στο Netflix και μαζί με αυτό, επέστρεψε και η καρδιά των θαυμαστών του στη θέση της. Μιλάμε άλλωστε για μία από τις καλύτερες sitcom που γυρίστηκαν ποτέ, οπότε ήταν πολύ λογικό οι φανατικοί της σειράς να διακόψουν ακόμα και τη συνδρομή τους όταν η streaming πλατφόρμα έκανε γνωστό ότι δεν θα βρίσκετε πλέον ανάμεσα στις επιλογές μας. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι στο άκουσμα της είδησης, νιώσαμε όπως ο Μάικλ Σκοτ όταν έμαθε από το αφεντικό του ότι… Ας το αφήσουμε εκεί, δεν θα κάνουμε σπόιλ. 

Ακολουθούν 4 πολύ σημαντικοί λόγοι για να παρακολουθήσετε το The Office. Όσοι το έχετε ήδη κάνει, είναι σίγουρο ότι θα δείτε τη σειρά από την αρχή. Και εμείς στην ίδια κατηγορία ανήκουμε.

via GIPHY

Η απόλυτη ταύτιση

Η σειρά μιλάει στην καρδιά των θεατών της και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι σεναριογράφοι είναι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι με ελάχιστη εμπειρία όταν την έγραφαν. Αυτό, αυτόματα, δημιουργεί μια πολύ δυνατή σύνδεση μεταξύ του κοινού και των πρωταγωνιστών. Ο λόγος που το The Office έκανε θραύση, είναι γιατί πρόκειται στην ουσία για ένα mockumentary, μία συνεχόμενη κατεδάφιση των κλισέ αστείων και πλοκών άλλων sitcom. Οι χαρακτήρες κάνουν ερωτήσεις στο κοινό, μιλούν στην κάμερα σαν κανονικοί άνθρωποι και συμπεριφέρονται τόσο φυσιολογικά, που σε βάζουν στη διαδικασία να σκεφτείς αν αυτό που βλέπεις είναι κάτι στημένο ή μια στιγμή βγαλμένη από την καθημερινότητά σου.

via GIPHY

Το σενάριο

Για μια σειρά τόσο αστεία όσο το The Office, η ιστορία του είναι κάτι παραπάνω από καλή. Είναι γρήγορη, έξυπνη και το σημαντικότερο, κανένα επεισόδιο δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο. To storyline έχει να κάνει με τους εργαζόμενους στη Dunder Mifflin, μια εταιρεία χαρτιού στο Scranton της Πενσυλβάνια. Ακούγεται βαρετό, έτσι δεν είναι; Μπορεί, ίσως αυτό είναι που το κάνει τόσο μα τόσο αστείο. Θα δείτε επικές φάρσες, απίστευτα αμήχανο χιούμορ και ένα μάθημα που διαρκεί 9 σεζόν για το πώς θα βγείτε επιτέλους από το friendzone. Τζιμ, σε ευχαριστούμε.

via GIPHY

Στιβ Καρέλ

Ο εκπληκτικός Στιβ Καρέλ υποδύεται τον Μάικλ Σκοτ, ίσως το πιο ηλίθιο αφεντικό του κόσμου (εντάξει, ίσως να είναι το δικό σου) που στην πραγματικότητα βάζει εμπόδια στους υπαλλήλους του και δεν τους αφήνει να δουλέψουν. Είναι αναίσθητος, αλλά με έναν τρόπο που δύσκολα του κρατάς κακία. Σε όλη τη διάρκεια της σειράς, τον ακολουθούμε στην αναζήτησή του για γυναίκα και την προσπάθειά του να κερδίσει τη συμπάθεια των εργαζομένων του. Ο Μάικλ είναι αστείος όταν θέλει να γίνει σοβαρός και αδιάφορος όταν προσπαθεί να αστειευτεί.

via GIPHY

Ντουάιτ Σρουτ

Χωρίς αυτόν, το The Office δεν θα ήταν το ίδιο. Είναι ίσως ο πιο σημαντικός λόγος πίσω από την τεράστια επιτυχία της σειράς και αυτό γιατί όλοι ξέρουμε ένα Ντουάιτ Σρουτ. Ο Ντουάιτ (Ράιν Γουίλσον) είναι ο πιο αστείος χαρακτήρας του The Office και πολλά επεισόδια ξεκινούν με τον ίδιο να δέχεται τις περίτεχνες και ξεκαρδιστικές φάρσες του Τζιμ. Είναι ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες που έχουμε δει ποτέ σε sitcom; Εύκολα!

via GIPHY

Ναι, ναι, ξέρουμε. Το πρώτο Office, το βρετανικό, είναι καλύτερο. Ρίκι Ζερβέ σε ευχαριστούμε γι’ αυτό.