Η επικαιρότητα γυρίζει για ακόμη μια φορά γύρω από την Ιωάννα Τούνη, αφού η γνωστή ινφλουένσερ, όπως μας αποκάλυψε η ίδια μέσω του Instagram, πέταξε 50 ευρώ στους υπαλλήλους της Aegean και έφυγε, διότι την χρέωσαν 40 ευρώ για το έξτρα βάρος της χειραποσκευή της. Μάλιστα, ρώτησε και το κοινό της για το αν έπραξε σωστά, με το 81% (μέχρι λίγη ώρα πριν), να συμφωνεί μαζί της. Το Twitter, από την άλλη, δεν συμφωνεί με την Ιωάννα Τούνη. Μάλιστα, πολλοί επιμένουν ότι η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη και ότι οι υπάλληλοι έκαναν τη δουλειά τους ακολουθώντας την πολιτική της εταιρείας. 

Ο Δημήτρης και ο Μιχάλης, οι οποίοι εργάζονται στο αεροδρόμιο και βρέθηκαν μπροστά στη σκηνή που δημιουργήθηκε, με κοινή τους δήλωση, ξεκαθαρίζουν τα εξής:

«Είμαστε πολύ αναστατωμένοι. Φαίνεται ότι δεν έμαθε τίποτα από την ιστορία στους Παξούς και αυτό πραγματικά μας στεναχωρεί. Το ότι έχει χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram δεν μας λέει κάτι. Εφόσον είναι αυτό που λέμε ινφλουένσερ, θα έπρεπε να συμπεριφέρεται με καλύτερο τρόπο και να δείχνει ένα καλό πρόσωπο. Την ακολουθούν και παιδιά που ακόμα διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους, σκεφτείτε αύριο αυτά τα άτομα να πάνε στο αεροδρόμιο και να πετάνε 50άρικα στους εργαζόμενους γιατί έκανε το ίδιο η κα. Τούνη. Δεν είναι ωραίο. Άλλο το να τα πετάς, άλλο το να τα βάζεις διακριτικά στις τσέπες τους όπως κάνουμε στους παπάδες στα μνημόσυνα. Δεν είναι λίγο αστείο αυτό; Με ένα χαμόγελο σου λένε ότι δεν τα δέχονται, αλλά μια χαρά τα παίρνουν. Τέλος πάντων, μεγάλη ιστορία αυτή. Η κα. Τούνη είναι το θέμα μας. Δεν θέλουμε τα 50 ευρώ σας. Δεν είμαστε ψωμόλυσσες, είμαστε απλοί υπάλληλοι και κάνουμε τη δουλειά μας. Να μάθετε να σέβεστε τον απλό κοσμάκι.

Θα μας ρωτήσετε γιατί την αποκαλούμε “κυρία”, ειδικά μετά από αυτό που έκανε στους συναδέλφους μας. Θα σας πούμε. Έχουμε τρόπους, σε αντίθεση με την συγκεκριμένη ινφλουένσερ. Μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε κάτι και ότι ακολουθούν τις οδηγίες της εταιρείας, κάτι που δεν μπορεί να καταλάβει η ίδια. Όλο αυτό μας θυμίζει τα άτομα που εργάζονται στην εστίαση. Τι φταίνε τα παιδιά; Έχουν οδηγία να ζητάνε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και την ταυτότητα, τους ρώτησε ποτέ κανείς αν νιώθουν καλά με αυτό; 

Δεν θα σας πούμε ψέματα, στην αρχή σκεφτήκαμε ότι η κίνηση της κα. Τούνη ήταν κάτι σαν statement, μια δήλωση απέχθειας απέναντι στα ανώτατα κλιμάκια της Aegean για την κρατική επιχορήγηση ύψους 120 εκατ. ευρώ. Μετά όμως είδαμε το στόρι της στο Instagram και πραγματικά στεναχωρηθήκαμε. Δεν το έκανε για την κρατική επιχορήγηση, το έκανε για να το παίξει αντιδραστική στα άτομα που την ακολουθούν. Α ρε Τζούλια Νόβα με το σφυροδρέπανο που θέλετε. Με λύπη είδαμε ότι το 81% πάτησε ναι στο “καλά δεν έκανα;”. Ξέρετε τι καταλάβαμε; Ότι πολλές φορές οι φόλοουερς κάνουν τον ινφλουένσερ και ότι ο ινφλουένσερ έχει τους φόλοουερς που του αξίζουν. Βαθύ αυτό, ε; Μας άρεσε, κρατήστε το. 

Και να σας πούμε και κάτι; Το ότι πετάει με την Aegean δύο φορές τη βδομάδα και τους “έχει αφήσει ένα σκασμό” λεφτά τι πάει να πει; Θα κάνει ό,τι θέλει; Με την ίδια λογική, όταν πηγαίνουμε στο καφέ της γειτονιάς μας θα πατάμε με τα παπούτσια μας πάνω στους καναπέδες και θα χορεύουμε πάνω στην μπάρα γιατί δίνουμε καθημερινά τα χρήματά μας για να αγοράσουμε καφέ από εκείνους. Δεν πάμε καλά. Μήπως η κα. Τούνη έχει ανάγκη από προσοχή; Μήπως το “ψωμόλυσσες” για προσοχή είναι αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί;»

*Το κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας