Οι αφίσες που εξαπλώνονται στους δρόμους της πόλης κάποιους τους ελκύουν και τις φωτογραφίζουν, κάποιους τους ερεθίζουν και τις βανδαλίζουν, κάποιοι απλώς τις προσπερνούν αφηρημένοι και κάποιοι τις ξεκολλάνε και τις παίρνουν μαζί για το σπίτι.

25 Νοεμβρίου η συμμορία ανοίγει την θεατρική της γιάφκα. Σε ένα πρωτόγνωρο ψυχοθεραπευτικό fight club καθαρτικών συγκρούσεων. Στην αλληλέγγυα ασκητική του πώς να μην καταλήξουμε Ντόριαν Γκρέι. Και θα υπάρχει έπαθλο. Τουλάχιστον 1.000 ευρώ για όποιον επαγγελματία ερμηνευτή ή επαγγελματία συνάνθρωπο καταθέσει επί σκηνής το πιο ανομολόγητο πορτρέτο των συνειρμών και των πεπραγμένων του. Κάθε βράδυ απ’ την αρχή, ως τον τελικό νικητή. Με ένα καινούριο υποψήφιο μέλος κάθε νύχτα στο επίκεντρο να μάχεται και να φωτίζει τα ζωτικά του ψεύδη. Σε συναντήσεις κυριολεκτικά ανεπανάληπτες. Με τακτικές ποδοσφαίρου και δομές ορχήστρας ή δικαστηρίου ή τηλεπαιχνιδιού ή στρατώνα ή ενός αόρατου κλουβιού για γάτους.

Εκεί θα ξεδιπλωθούν οι αναφορές του αισθητισμού και του υπαρξισμού γύρω και μέσα μας. Από τον Πλάτωνα, τον Όσκαρ Ουάιλντ, τον Ζορίς-Καρλ Υσμάν και τον Σαρτρ μέχρι τις σύγχρονες αναφορές του ψηφιακού ρομαντισμού και της pop-οποίησης που μας κατακλύζουν. Σε ένα φιλοσοφικό και δραστικό παιχνίδι καλαμαριού, στα γρανάζια του ανδρικού μυαλού. Σε κάθε έκφανση ατομισμού και κάθε πιθανή συλλογικότητα. Από τους Τρεις Σωματοφύλακες ως τα Χελωνονιντζάκια κι από τους 12 ενόρκους ως το La Casa De Papel. Με όλους τους ρόλους της ζωής μας σε διέγερση. Σε ένα ταξίδι από το φως στο σκοτάδι και πάλι πίσω στο φως. Τελικός στόχος, η πιθανή μετάλλαξη της συμμορίας σε επαναστατική οργάνωση.

Μία σπουδή για τις εκφάνσεις του ναρκισσισμού στα σώψυχα και τα έργα μας έχει αρχίσει και κλιμακώνει. Κάπως να χειραφετηθούμε, λίγο λίγο, σαν στα ψέματα, από τα δεσμά του νου. Τους βολικούς φόβους και τις προδοτικές ελπίδες που ζωγραφίζουν τα τερατώδη πορτρέτα της μοίρας μας, προσωπικά και συλλογικά. Ως η καπιταλιστική, ανταγωνιστική, ψευτοχριστιανική, πατριαρχία που μεγαλώσαμε σχεδόν όλοι να διαρραγεί. Κι απλώς αυτό που μοιάζει με καλλιτεχνική φάρσα θα συμβεί στ’ αλήθεια.

Οι συναντήσεις στη λέσχη θα λαμβάνουν χώρα κάθε Πέμπτη και Σάββατο στις 21:15 και κάθε Παρασκευή στις 23:15, σε μια ειδική μεταμεσονύκτια εμπειρία.

ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

Info: Πειραιώς 131, Αντίτιμο εισόδου 18, 15, 12 ευρώ

Εισιτήρια εδώ

Ανάληψη ευθύνης

ΚΣΝ

* Οι επισκέπτες καλούνται να έχουν μαζί τους πνευματική ανοιχτάδα και μετρητά. Ενδέχεται να συμβούν παίγνια.

* Ονόματα, πρόσωπα και καταστάσεις από μέσα προσεχώς.

* Το πείραμα αυτό έχει λάβει επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, που ίσως έτσι χρηματοδοτεί την ανατροπή του.