Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών σήμερα και η Φίνος Φιλμ έκανε τη δική της, ιδιαίτερη ανάρτηση με ένα βίντεο αποτελούμενο από διάφορες γνωστές σκηνές τους πλούσιου αρχείου της. Για να τιμήσει λοιπόν όλες τις γυναίκες, θύματα της βίας, η εταιρεία παραγωγής ταινιών συγκέντρωσε τις σκηνές που οι πρωταγωνίστριες γυναίκες έχουν υποστεί βίαιη συμπεριφορά από τους συντρόφους τους. 

25η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών. Είναι μια μέρα που έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι γυναίκες δεν είναι αντικείμενα, αλλά ανθρώπινες οντότητες με δικαιώματα, άποψη και φωνή. Η Φίνος Φιλμ παίρνει θέση σε μια από τις πιο επίμονες και διαχρονικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και καλεί όλες τις γυναίκες που βρίσκονται σε αυτή την θέση, να οπλιστούν με θάρρος και να μιλήσουν.

Οι κεντρικές σκηνές του βίντεο ανήκουν στις ταινίες «Όλγα Αγάπη Μου», «Εγωισμός», «Το Παρελθόν Μιας Γυναίκας», «Χωρίς Ταυτότητα» και «Λόλα». Στο voice-over, ο Κώστας Καζάκος από την ταινία «Η Λεωφόρος του Μίσους». Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας είναι διαχρονικό και διαπολιτισμικό, ενώ θύματα μπορεί να είναι όλα τα μέλη της οικογένειας ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ερευνητικές καταγραφές σε παγκόσμιο επίπεδο, τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι κυρίως γυναίκες.

https://t.co/K6p4mvJFG2