Σήμερα, την τρίτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης για τη δολοφονία του Ζακ, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μια γυναίκα-αυτόπτης μάρτυρας κλήθηκε να δώσει τη δική της κατάθεση.

Η ίδια, βρισκόταν σε απόσταση δυο μέτρων από το κοσμηματοπωλείο όπου δολογονήθηκε ο Ζακ. Σύμφωνα με όσα είδε, το θύμα δεχόταν τόσο δυνατές κλωτσιές, που «το κεφάλι έπεφτε πίσω, του “φώναζα σταματήστε θα τον σκοτώσετε”». Είδε «έναν κύριο που από την απέναντι πλευρά πέταγε κάτι πάνω στη βιτρίνα. Μου φάνηκε σαν πέτρα αλλά δεν ξέρω τι ήτανε. Με αυτό το αντικείμενο φαινόταν ότι κάποιον θέλει να βρει». Είδε «θρυμματισμένη τη βιτρίνα και έναν νεαρό κατατρομαγμένο στην προθήκη να προσπαθεί να βγει».

«Ρίχνει μια κλωτσιά ο ένας, πέφτει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της βιτρίνας και βρίσκει το νεαρό. Και το παιδί βάζει το χέρι στο λαιμό. Εγώ ούρλιαζα και έλεγα “θεε μου καρατομήθηκε” και έκλεισα τα μάτια. Δεν άντεχα. Και τα ανοίγω και είδα τους δυο ανθρώπους έξαλλους να συνεχίζουν να τον χτυπάνε και φώναζα ξανά “σταματήστε θα τον σκοτώσετε”. Πήγε ένας κύριος να τους σταματήσει και πήγα κι εγώ πίσω του. Εγώ εκείνη την ώρα αποφάσισα να μείνω να προστατεύσω με όποιον τρόπο μπορούσα το νεαρό, μέχρι να έρθει η αστυνομία».

«Ο νεαρός όταν έπεσε κάτω, είχε ορθάνοιχτα τα μάτια του και ήταν καρφωμένα στα δικά μου, το σαγόνι του, τα χείλη του τρεμοπαίζανε. Αυτή η εικόνα με σημάδεψε, έκτοτε για πάρα πολλούς μήνες δεν μπορούσα να συνέλθω και χρειάστηκε να πάρω θεραπεία, γιατί πιστεύω ότι εκείνη την ώρα που είχε καρφώσει τα μάτια του πάνω μου [συγκινείται]. Σαν να ήθελε κάτι να μου πει. Μα τι να ήθελε να μου πει; Βοήθεια; Να μου ζητήσει κάτι; Ήμουν πάρα πολύ κοντά και ακόμα όταν θυμάμαι το πρόσωπό του δεν μπορώ», προσέθεσε.

Επιπλέον, η μάρτυρας, η οποία έχει εργαστεί στο παρελθόν σε Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και στην ΕΥΠ, σε ερώτηση αν όταν έφτασε η αστυνομία ήταν εκεί απάντησε: «Όχι, όχι, εκείνη την ώρα πέφτανε συνέχεια κλωτσιές, όταν έφτασε η αστυνομία έφυγα, εγώ έμεινα για να τον προστατέψω, αισθανόμουν ότι γινόταν φονικό εκείνη την ώρα, ήταν ανυπεράσπιστος».

Η μάρτυρας ήταν επίσης ξεκάθαρη για το γεγονός ότι ο 33χρονος δεν κρατούσε μαχαίρι όταν βγήκε από το μαγαζί. «Όχι! Καταματωμένος ήταν, μικρόσωμος, τα χέρια του ήταν πάνω στα γυαλιά και ήταν μικρόσωμος». Μάλιστα, κατέθεσε πως άκουσε έναν από τους παρόντες να απαντά «και εμείς θα γίνουμε χειρότεροι» σε κάποιον που είπε ότι το θύμα ήταν ληστής.