Για το “Κωνσταντίνου και Ελένης” εδώ μέσα έχουμε γράψει, έχουμε σχεδόν beef-άρει, έχουμε πια χωρίσει τις θέσεις μας. Και πάνω που νομίζαμε ότι τα ξέραμε όλα για αυτή τη σειρά, αφού έχουμε φτάσει σε σημείο να ξέρουμε πια απ’έξω τις ατάκες (βέβαια, ένα post μας στο Instagram απέδειξε ότι και εσείς δεν πάτε πίσω), έρχεται ο Χάρης Ρώμας και τα ανατρέπει όλα με μια συνέντευξη. 

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega, “Πάμε Δανάη”, ο Χάρης Ρώμας διηγήθηκε άγνωστες ιστορίες από τα γυρίσματα της σειράς. Ανάμεσα σε όσα είπε, ξεχωρίσαμε και την εξής πληροφορία: Η Ελένη Ράντου δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο της Ελένης Βλαχάκη. Και ποια ήταν; Η Δήμητρα Παπαδοπούλου. 

“Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε τη σειρά με την Άννα Χατζησοφιά, σκεφτήκαμε για τον ρόλο της Ελένης τη Δήμητρα Παπαδοπούλου”, ανέφερε ο κ.Ρώμας, συνεχίζοντας: “Είπαμε πως στην περίπτωση που δεν τα βρούμε με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, θα πούμε στην Ελένη Ράντου. Η Ελένη απάντησε πρώτη “ναι”.
Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν είμαστε οι μόνοι που θεωρούμε πως η σειρά δεν θα ήταν η ίδια χωρίς την Ελένη Ράντου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η Βλαχάκη δεν θα ήταν Βλαχάκη. Κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος δηλώνει και ο Χάρης Ρώμας. 

«Η Ελένη Ράντου ήταν πραγματικά το ιδανικό πρόσωπο. Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε τα γυρίσματα η ατμόσφαιρα ήταν σαν μια χαρούμενη πενταήμερη, δεν σταματάγαμε να γελάμε. Αν τύχει να δω τη σειρά, αντιλαμβάνομαι και σήμερα ότι η Ελένη είναι έτοιμη να γελάσει, αποτυπώνεται στο φακό αυτό», τόνισε. 

Λίγο πολύ, οι μεγάλοι φαν της σειράς, ξέρουμε όλα τα ευτράπελα και όσα πήγαν στραβά στα γυρίσματα μιας από τις λίγες ελληνικές σειρές που αρνούμαστε να αλλάξουμε κανάλι, κάθε φορά που παίζονται στην τηλεόραση. Σε αυτή τη συνέντευξη, όμως, ο Χάρης Ρώμας έδωσε μερικά ακόμα προφορικά bloopers. 
«Στο πρώτο γύρισμα, ο ηθοποιός που έκανε έναν συμβολαιογράφο, ήταν μεγάλης ηλικίας,  δεν θυμόταν τα λόγια. Όταν η καθαρίστρια είπε «ανεβαίνω εγώ να καθαρίσω τα δωμάτια» και περάσαμε εμείς στο γραφείο με τον συμβολαιογράφο, εκείνος ξέχναγε τα λόγια». Σταματάμε, κοιταζόμαστε με την Ελένη και λεμέ «δεν πειράζει, ξανά». Η Ελένη άρχισε να γελάει και την 3η φορά έπεσε κάτω ξερή από τα γέλια. Μισή ώρα προσπαθούσαμε να γυρίσουμε την πρώτη σκηνή του πρώτου επεισοδίου. Η  Ελένη σε αυτό το γύρισμα φώναξε το θρυλικό «ξεκαρφώστε την κυριά από τη σκάλα», σημείωσε ο κ. Ρώμας περιγράφοντας μία αστεία σκηνή από το πρώτο επεισόδιο.

«Όταν ήρθε η Καλλιρόη Μυριάγκου, ο σκηνοθέτης μας είπε «αυτό το κοριτσάκι, λέτε; δεν νομίζω». Στην ακρόαση που κάναμε η Καλλιρόη μας είπε «δεν μπορώ να πω αλλά, δεν μου ‘έρχονται» και κάτι μου έκανε. Ήρθε μετά από δυο μέρες, τις είχαμε δώσει άλλη σκηνή, ξεκίνησε και είπε «δεν θυμάμαι, δεν ξέρω, χάθηκα». Η Ελένη μου είπε τότε «αυτή είναι», ενώ ο λαχτάρας κόντεψε να αυτοκτονήσει, πίστευε ότι θα έχουμε πρόβλημα γιατί δεν θα τα πει». Της δώσαμε την ευκαιρία να έρθει και τρίτη φορά, είχε αλλάξει και τη φωνή της,  την οποία την κράτησε σε όλο τον ρολό», δήλωσε για μία άλλη αστεία στιγμή.

Σε άλλα νέα, όπως πολύ καλά θα έχει καταλάβει κάθε θεατής την τρίτη ή την τέταρτη φορά που έχει δει το κάθε επεισόδιο της σειράς, στο “Κωνσταντίνου και Ελένης” έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση σε πολύ νεαρή ηλικία, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και η Κατερίνα Παπουτσάκη, σε ρόλο ρεπόρτερ, στο επεισόδιο με τον Πύρρο. Ναι, εκείνο με τα κλεμμένα σαλάμια. 

 

Διάβασε ακόμα: 10 κομπάρσοι που είδαμε στο Κωνσταντίνου και Ελένης και έμειναν στην ιστορία