Ο σουρεαλισμός κέρδισε και η Σάσα Σταμάτη διέκοψε παράσταση, με συνοδεία μπράβων, επειδή στράβωσε με ένα αστείο. Ναι, η δημοσιογράφος θίχτηκε με αστείο του Χριστόφορου Ζαραλίκου για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και δεν επέλεξε να περιμένει υπομονετικά να τελειώσει η παράσταση, ούτε σηκώθηκε διακριτικά μεν, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά της δε, για να φύγει. Όχι. Η Σάσα Σταμάτη επέλεξε να μπουκάρει στην παράσταση παρέα με τέσσερα γεροδεμένα αγόρια για να τη σταματήσει. Γιατί όποιος κάνει αστείο που δεν αρέσει την κυρία Σάσα, πρέπει να σωπαίνει. 

Ο κωμικός Χριστόφορος Ζαραλίκος είχε παράσταση στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», όταν μια «ομάδα θεατών» ανέβηκε στη σκηνή με σκοπό να την διακόψει. Αυτόπτης μάρτυρας δημοσίευσε μάλιστα και βίντεο και αναφέρει ότι το «ντου» έγινε μόλις ο Χριστόφορος Ζαραλίκος έκανε ένα αστείο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μεταξύ των ατόμων που βλέπουμε πάνω στη σκηνή, είναι και η Σάσα Σταμάτη, η οποία, μάλλον, δεν αντέχει την σάτιρα.

Η δημοσιογράφος δεν πτοήθηκε από τα σηκωμένα κινητά που βιντεοσκοπούσαν την πρωτοφανή πρωτοβουλία της, γιατί πιθανότατα πίστευε πως έτσι λειτουργούν τα πράγματα εκεί έξω. Πως η λογοκρισία είναι η εύκολη λύση για τις δύσκολες στιγμές, για τα αστεία που δεν πιάνουμε, δεν εγκρίνουμε. Λοιπόν, όχι. Δεν είναι έτσι. Και δεν το λέμε εμείς, επειδή αποφασίσαμε να πιστέψουμε πως η ελευθερία λόγου είναι δεδομένη και αυτονόητη και όχι πολυτέλεια.Το λέει ο Αλέξανδρος Τσουβέλας. 

“Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διακόψει μια παράσταση..Η δημοκρατία και η ελευθεροστομία θα νικήσει και έτσι θα τρώμε ξύλο έξω από το θέατρο”, έγραψε ο κωμικός στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. 

Θες να πλακώσεις τον κωμικό στο ξύλο για κάτι που είπε; Μπορείς εκτός θεάτρου. Το θέμα θεωρείται πια λήξαν. 

Στο μεταξύ, ένας από τους μπράβους μίλησε ξεκάθαρα για τους λόγους που μπούκαρε μαζί με τη δημοσιογράφο στην παράσταση. Βασικά το είπε ξεκάθαρα: “Δεν καταλαβαίναμε τα αστεία”. Διάβασε περισσότερα εδώ