Ο καλλιτέχνης Άρντ Γκέλινκ έχει καταλάβει ότι το ταξίδι στο χρόνο είναι κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί, αρκεί αυτός ο κάποιος που θα το επιχειρήσει να είναι εφοδιασμένος με μπόλικη φαντασία και να είναι σωστά προετοιμασμένος για τις γερές δόσεις νοσταλγίας που πρόκειται να δεχθεί. Ο ίδιος έκανε το μεγάλο βήμα, μπήκε στη χρονομηχανή και με τη σειρά του «τότε και τώρα», μας παρουσιάζει διάφορους σελέμπριτις της εποχής, να ποζάρουν με τους παρελθοντικούς εαυτού τους.

Η αριστοτεχνική χρήση του Photoshop κάνει θαύματα και δημιουργεί πορτρέτα που θα ζήλευε και η Τζένιφερ Άνιστον. Ο Γκέλινγκ έχει βρει την τέλεια φόρμουλα και ταιριάζει με άψογο τρόπο τον τόνο, την κλίμακα και τις σκιές, με το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει σαν μια ενιαία εικόνα που τραβήχτηκε μόλις χθες ή πριν από λίγα λεπτά. Ας φυσήξουμε όλοι μαζί να στεγνώσει η πόλαροϊντ.

Εκτός από την καινοτομία και την επιδεξιότητα στη δουλειά του Γκέλινγκ, είναι συναρπαστικό που βλέπουμε πόσο έχουν αλλάξει όλοι αυτοί οι διάσημοι μέσα στα χρόνια. Για παράδειγμα, τις αδελφές Όλσεν τις οποίες ξέρουμε από παιδιά, είναι πλέον 35. Ναι, όλοι μεγαλώνουμε τελικά, εκτός και αν είσαι ο Ευτύχης Μπλέτσας.

Άλλα πορτρέτα διασημοτήτων με το γνωστό «τότε και τώρα» δεν είναι τόσο σημαντικά, αλλά εξακολουθούν να δείχνουν πόσο καλά έχει συμπεριφερθεί ο χρόνος σε ορισμένα άτομα. Ναι, Τζορτζ Κλούνεϊ, σε σένα αναφερόμαστε, μακάρι να είμαστε όλοι τόσο τυχεροί στο μέλλον.

Έμα Γουάτσον

Ματ ΛεΜπλάνκ

Τζένιφερ Άνιστον

Τζορτζ Κλούνεϊ

Μπραντ Πιτ

Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Τομ Χανκς

Τζον Τραβόλτα

Κόρτνεϊ Κοξ

Αδερφές Όλσεν