Πόσους εργοδότες έχει σιχαθεί η ψυχή σου στην ως τώρα επαγγελματική σου ζωή; Ίσως τον πρώτο. Ίσως όλους. Μην ταράζεσαι τώρα με τις αναμνήσεις, γιατί αυτό το κείμενο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα σε κάνει να εκτιμήσεις τα χειρότερά σου αφεντικά. 

Σύμφωνα με τη Daily Mirror, ο πατέρας μιας κοπέλας στη Νέα Ζηλανδία, δημοσίευσε το “γράμμα” που ο εργοδότης της κόρης του της άφησε στο γραφείο της την πρώτη κιόλας μέρα στη δουλειά. Το γράμμα αυτό δεν το λες ούτε εμψυχωτικό, ούτε… πρακτικά χρήσιμο. Στην ουσία, αποτελεί μια σειρά από παραδοχές, “κανόνες” και ξερολισμό. 

Θες να τις διαβάσεις; Θες να σε συμπαθήσεις λίγο το χειρότερο αφεντικό σου; Πάμε. 

Η κοπέλα βρήκε στο γραφείο της το εξής “γράμμα”:

https://t.co/PuWv1X6ZE8

Αναγκάστηκε να διαβάσει τους παρακάτω κανόνες: 

Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη… Συνηθίστε την.
Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν νοιάζεται για την αυτοεκτίμησή σου. Ο κόσμος περιμένει από εσένα να καταφέρεις κάτι ΠΡΙΝ νιώσεις καλά με τον εαυτό σου.
Κανόνας 3: ΔΕΝ θα βγάζεις 60.000 δολάρια το χρόνο αμέσως μετά το λύκειο. Δεν θα είσαι αντιπρόεδρος σε εταιρεία με αυτοκίνητο και τηλέφωνο μέχρι να κερδίσεις και τα δύο.
Κανόνας 4: Αν πίστευες ότι ο δάσκαλός σου ήταν σκληρός, περίμενε μέχρι να δεις αφεντικό.
Κανόνας 5: Το να σερβίρεις μπέργκερ δεν χαλάει η αξιοπρέπειά σου. Οι παππούδες σου είχαν μια διαφορετική λέξη γι αυτό: Το αποκαλούσαν ευκαιρία.
Κανόνας 6: Αν τα κάνεις χάλια, δεν φταίνε οι γονείς σου, οπότε μην γκρινιάζεις για τα λάθη σου, μάθε από αυτά.
Κανόνας 7: Πριν γεννηθείς, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο τώρα. Έγιναν έτσι μετά από την πληρωμή λογαριασμών, το καθάρισμα των ρούχων σου και το να ακούνε από σένα πόσο cool νόμιζες ότι ήσουν. Γι’ αυτό, προτού σώσεις το τροπικό δάσος από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σου, δοκίμασε να ξεφορτωθείς τη ντουλάπα στο δωμάτιό σου.
Κανόνας 8: Το σχολείο σου μπορεί να έχει καταργήσει τους όρους «νικητές» και «ηττημένους», αλλά στη ζωή ΔΕΝ ΕΧΕΙ την παραμικρή ομοιότητα.
Κανόνας 9: Η ζωή δεν χωρίζεται σε εξάμηνα. Δεν παίρνετε καλοκαιρινές διακοπές και πολύ λίγοι εργοδότες ενδιαφέρονται να σας βοηθήσουν να βρείτε τον εαυτό σας. Κάντε το στη δική σας ώρα.
Κανόνας 10: Η τηλεόραση ΔΕΝ είναι πραγματική ζωή. Στην πραγματική ζωή οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν από το καφέ και να πάνε για δουλειά.
Κανόνας 11: Να είστε ευγενικοί με τους σπασίκλες. Το πιθανότερο είναι ότι θα καταλήξετε να δουλεύετε για έναν από αυτούς.
Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως η κοπέλα την εγκατέλειψε τη δουλειά, με τον πατέρα της να μη μπορεί να αντισταθεί στο να δημοσιεύσει το ανεκδιήγητο αυτό σημείωμα.