Μία απαίτηση είχαμε, να γίνει επιτέλους ένα reunion της παρέας από τα Φιλαράκια. Έγινε. Όπως ήταν λογικό, η μάζωξη των Friends προκάλεσε χαμό και μας γύρισε χρόνια πίσω, τότε που το να φοράς χαμηλόμεσα τζιν, χαριτωμένα φανελάκια και πουλόβερ που τα έπλεξε η γιαγιά σου, ήταν κάτι καθημερινό. Γενικά, ζήσαμε αξέχαστες στιλιστικές στιγμές και εκτός από αυτό, η σειρά μας δίδαξε το αληθινό νόημα της φιλίας: να πίνεις μπίρα και να φοράς νυφικά για να φτιάξει το κέφι της φίλης σου που μόλις χώρισε. Ναι, γιατί όχι;

Επομένως, δεν προκαλεί σοκ που το Friends συνεχίζει να εμπνέει τη βιομηχανία της μόδας ακόμα και μετά από 27 χρόνια από το πρώτο επεισόδιο. Ωστόσο, αυτό το κείμενο γράφτηκε για άλλο λόγο και όχι για να κρίνουμε την γκαρνταρόμπα τους. Δεδομένου της γενικότερης παράνοιας που ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια περίπου αλλά και της μεγάλης αλλαγής που έχουν φέρει στη ζωή μας τα social media, δεν μπορούσαμε παρά να αναρωτηθούμε πώς θα έμοιαζαν και τι θα έκαναν οι χαρακτήρες από τα Φιλαράκια, αν η σειρά γυριζόταν σήμερα.

Για αρχή, να πούμε ότι «πέσαμε» πάνω σε μία φωτογραφία που δημοσίευσε το LADbible και ναι, γελάσαμε, αφού είναι πολύ πιθανό από το πολύ φίλτρο που βλέπουμε πια στο Instagram, η Ρέιτσελ, ο Ρος, ο Τζόι, η Μόνικα, η Φοίβη και ο Τσάντλερ, να έμοιαζαν κάπως έτσι:

Τι θα έκαναν όμως οι έξι φίλοι μετά από τα απανωτά λοκντάουν και με τις παρούσες πανδημικές συνθήκες; Ένας λογαριασμός θαυμαστών της σειράς στο Instagram σκέφτηκε το ίδιο μοιράστηκε μια ανάρτηση στην οποία φαντάζονταν τι θα έκαναν οι χαρακτήρες αν βρίσκονταν στο 2021.

Η Ρέιτσελ προβλέπεται ότι θα έχει 2.000 ακόλουθους στο Instagram, θα έχει εμμονή με τις διαδικτυακές αγορές -φορούσε άλλωστε τα πιο κομψά ρούχα- ενώ η Μόνικα μάλλον θα έχει ένα blog μαγειρικής. Η Φοίβη θα είχε κανάλι στο YouTube, θα τραγουδούσε και θα διοργάνωνε διαδικτυακούς εράνους και ο Ρος, ως παλαιοντολόγος, θα παρακολουθούσε ασταμάτητα ντοκιμαντέρ και θα έδινε διαλλέξεις στο διαδίκτυο. Ο Τσάντλερ θα έπαιζε συνεχώς διαδικτυακά παιχνίδια, αφού δεν τα πάει πολύ καλά με παιχνίδι γνωριμιών και ο Τζόι, εκτός από το να «λιώνει» στο Tinder, θα παρακολουθούσε βίντεο με food porn.