Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΪ. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανάπτυξης μίλησε για την κίνηση της αγοράς, τους νεκρούς της πανδημίας, αλλά και τις καταγγελίες για ΜΕΘ που “φυλάσσονται” για VIP. Πριν από όλα αυτά, όμως, για να προετοιμάσει το έδαφος, ο Άδωνις θεώρησε καλή ιδέα να μοιραστεί τις λεπτομέρειες ενός τηλεφωνήματος που δέχτηκε.

Trigger Warning: Το τηλεφώνημα περιλαμβάνει τη λέξη “κυβερνησάρα”

“Με πήρε χθες τηλέφωνο ένας φίλος μου και μου λέει, καλά τέτοια κυβερνησάρα που έχουμε στην Ελλάδα… ούτε στον ύπνο μας. Είμαι στο Άμστερνταμ, ξέρεις τι γίνεται εδω; Στις 5 το απόγευμα κλείνουν όλα, τα πάντα! Νεκροταφείο! Και στις 8 το βράδυ κλείνει και το take away. Στις 20:01 αν δεν έχεις πάρει να φας, μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί πεθαίνεις της πείνας. Καταχνιά, σκοτεινιά, κλειστά φώτα, όλοι στα σπίτια τους”, ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας: “Εμείς εδώ δόξα τω Θεώ και της κυβέρνησης που έχει παίξει κι αυτή το ρόλο της, είχαμε χθες ανοιχτά τα μαγαζιά, σε μια καταπληκτική μέρα, με την Ερμού να είναι γεμάτη. Ανοίγουνε τα μαγαζιά μας, δουλεύει η αγορά μας, γίνεται τζίρος, διατηρούνται θέσεις εργασίας, καμία σχέση οι φετινές γιορτές με τις περυσινές…”.

Κάπου εκεί, πήρε και την επιβράβευση των δημοσιογράφων της εκπομπής, οι οποίοι σχεδόν τόνισαν πως σε έναν μεγάλο βαθμό, αυτή η επιτυχία οφείλεται στην κυβέρνηση. 

Μπορούμε να ξέρουμε αν αυτό το τηλεφώνημα είναι υπαρκτό ή φανταστικό; Όχι, προφανώς. Αλλά, μεταξύ μας, αν έπρεπε να στοιχηματίσουμε πού θα ρίχναμε τα λεφτά μας. Λογικά και εσύ.