Αν έχεις κατοικίδιο, σκύλο ή γάτα, ξέρεις. Το έχεις ζήσει. Μπορείς να το βιώσεις το σκηνικό. Επιστρέφεις στο σπίτι και επικρατεί χάος. Το χάος. Τα σκουπίδια είναι διασκορπισμένα και φαγωμένα. Τα μαξιλάρια κάτω. Κάποια από αυτά, κατεστραμμένα, χωρίς ελπίδα σωτηρίας. Το αγαπημένο σου σουτιέν ή πουκάμισο, που το είχες αφήσει στην «πλάτη» του καναπέ; Αντίο και σε αυτό. Το ρήμαξε. Έχεις προλάβει να βγάλεις μια κραυγή σοκ και το σκυλί έχει κουρνιαστεί, στην άκρη του χαλιού, έχοντας βάλει μπροστά τα μεγάλα μέσα: puppy eyes. Αν πρόκειται για γάτα, πιθανότατα σε κοιτάζει με παγερή αδιαφορία, σχεδόν οίκτο, όσο προσπαθείς να μαζέψεις τα σπασμένα γυαλιά όσων έσπασε σε εκείνο το πάνω ράφι.

Αλήθεια, πόση ώρα μπορείς να κρατήσεις μούτρα στο σνομπ, αλλά κουλ γατί σου, που δεν του καίγεται καρφί για τη ζημιά ή στο κουτάβι σου, που έχει μάθει πια πως με το θλιμμένο του βλέμμα μπορεί να σε φέρει σε θέση ακόμα και να του ζητήσεις συγγνώμη που το «τάραξες» κλαίγοντας πάνω από εκείνο το σουτιέν.

Προφανώς, εκπαιδευτικά δεν βγάζει κανένα νόημα, αλλά υποπτευόμαστε βαθύτατα όποιον καταφέρνει να μείνει εκνευρισμένος με το κατοικίδιό του. Οι παρακάτω φωτογραφίες κατοικίδιων που τα έκανα εντελώς «χάλια» είναι ένα καλό τεστ για να δεις και εσύ πού στέκεσαι. Αν καταφέρεις να κρατήσεις μούτρα και σε αυτά, προβοκάτορα, αναρωτιόμαστε πώς το καταφέρνεις.

“Δεν είναι αυτό που νομίζεις”

“Πού χάθηκαν οι κάλτσες μου;”

“Το αγαπημένο μου Μαστίφ, η Bee, μόλις έφαγε ένα αντίγραφο του Fire and Blood”

“Χθες βράδυ υπήρχαν τέσσερρα κρουσάν στη σακούλα. Σήμερα το πρωί:”

“Μαντέψτε ποιος χώθηκε σε ένα πιάτο μακαρόνια”

“Όλοι κάνουμε λάθη”

“Μια προσπάθεια κλοπής στο κτηνιατρείο”

“Δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάς”

“Αποφάσισε πως χρειάζεται τις πάνες περισσότερο από το μωρό”

“Όταν φτάνεις στο σπίτι δυο ώρες μετά από την ώρα που τρώει βραδινό η γάτα σου”

“Πέρασα όλο το βράδυ ψήνοντας ψωμί, για να μου κλέψει”

“Δεν μπορείς να εκνευριστείς με αυτή τη φάτσα”