Έχεις προσπαθήσει να φανταστείς μια προτομή σαν κανονικό άνθρωπο; Αν έχεις κλείσει τα μάτια σου, σε ένα μουσείο, ανάμεσα σε αγνώστους, προσπαθώντας να φανταστείς πώς θα ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε ένα άγαλμα ή έναν πίνακα, είσαι πολύ φίλος μας. ΟΚ, και πολύ φίλος του τυπά από το Bored Panda που μετέτρεψε ιστορικά πρόσωπα, υποκείμενα σε έργα τέχνης, αρχαίους Θεούς, μέχρι και το άγαλμα της Ελευθερίας, σε σύγχρονα πρόσωπα.

«Το να συγκρίνεις τον εαυτό σου μαζί τους [θεούς και ημίθεους] μπορεί να είναι τρομακτικό, και σπάνια τους σκέφτεσαι σαν κανονικούς ανθρώπους με κανονικές ανάγκες. Αλλά είναι, και ήθελα να σου το δείξω», γράφει ο ίδιος. «Αλλά πώς αλλιώς θα μπορούσα να το κάνω αν όχι με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία είναι αρκετά προσβάσιμη αυτές τις μέρες, και παράγει υπέροχα αποτελέσματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο», συνεχίζει.

Σε άλλα νέα, ο τύπος καταφέρνει να κάνει τον Βιβάλντι, αλλά και τον Δαυίδ του Μικελάντζελο σύγχρονα πρόσωπα. Με σάρκα και οστά. Και μερικοί από αυτούς θα σε εκπλήξουν.

Θεός Απόλλωνας

Ο Δαυίδ του Μικελάντζελο

Ο Λεονάρντο ΝταΒίντσι

O Εωσφόρος

Η Βασίλισσα Νεφερτίτη

Κλεοπάτρα

Το Άγαλμα της Ελευθερίας

Θεά Αφροδίτη

Φρίντα Κάλο

Ο Μπετόβεν

Ο Αντόνιο Βιβάλντι

Ο Νεύτων

Θεός Δίας