Ελλάδα, μια υπέροχη χώρα. Όλα λειτουργούν άψογα. Από το κράτος μέχρι και τους ιδιώτες, όλα λάμπουν, όλα δουλεύουν ρολόι. Το καταλάβαμε αυτό μόλις μας επισκέφτηκε η κακοκαιρία «Ελπίς» άλλωστε. Σιγά, εγκλωβίστηκαν κάποιοι στην Αττική Οδό, πώς κάνετε έτσι; Θα τους δώσουμε από 2000 ευρώ στον καθένα, θα παίξουμε το παιχνιδάκι των ευθυνών και όλα καλά.

Μάλιστα, το επιτελικό μας κράτος ήταν τόσο έτοιμο για την κακοκαιρία που πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι «η σημερινή αργία παρατείνεται και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη». Αυτό μάθαμε από έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδη.«Χαρδαλιά» θα λέτε και θα κλαίτε.

Μαζί με την ανακοίνωση της παράτασης της αργίας, μάθαμε ότι «καταφέραμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να απεγκλωβιστούμε 3.500 συμπολίτες μας από την Αττική οδό και 1.800 αυτοκίνητα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα ώστε το συντομότερο να τελειώσει ο απεγκλωβισμός». Αυτά που δεν κατάφεραν, φυσικά, δεν θα τα μάθετε και τόσο εύκολα.

Φυσικά, όπως είδαμε και το καλοκαίρι, το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, είναι να μην υπάρξει κάποιο ακραίο ευτράπελο και χάσει κάποιος τη ζωή του. Και αυτό είναι το λογικό, δεν διαφωνούμε, αλλά γίνεται ξεκάθαρο ότι κυριαρχεί μια ανικανότητα. «Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να μην υπάρχει υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες κάποιος τραυματισμός». ΟΚ, ναι, προχωράμε.

«Ευχαριστούμε όσους επιχειρούν και βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών», ανέφερε επίσης. Σίγουρα δεν εννοεί τους ιδιώτες της Αττικής Οδού και την κυβέρνηση.