Έχετε ζήσει ποτέ σε προάστια; Κανονικά προάστια. Από εκείνα που πρέπει να οδηγήσεις δέκα λεπτά για να φτάσεις σε κοντινό περίπτερο. Είναι φαινομενικά τέλεια, ουσιαστικά πιο βαρετά από όσο αντέχει ένας άνθρωπος που δεν έχει συνταξιοδοτηθεί. Σε ένα τέτοιο ζει η Κρίστεν Μπελ στην παρωδία των ψυχολογικών θρίλερ του Netflix με τον πιο μακρύ τίτλο στη βιβλιοθήκη του Netflix.

Μπορείτε τώρα να χωριστείτε σε δυο στρατόπεδα. Σε αυτούς που θεωρείτε αυτή τη σειρά κακή, μέτρια, χωρίς νόημα, καμένη εντελώς, ηλίθια, βλακώδες αστείο του Netflix και σε εκείνους που γελάσατε, πολύ. Γιατί καταλάβατε ότι τρολάρουν. Μετά από δέκα λεπτά, άντε ένα επεισόδιο, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι σκοπίμως το πιο ηλίθιο πράγμα που έχεις δει. Καλησπέρα. Τότε ξεκινά το καλό κομμάτι. Γιατί στην ουσία μπαίνεις στον κόσμο των κλισέ των ψυχολογικών θρίλερ και τα παρακολουθείς σαν να ήταν σκετσάκια του Saturday Night Live ( δεν έχουμε αντίστοιχο στην Ελλάδα, δεν θα έχουμε ποτέ, συγγνώμη σε όλους τους ταλαντούχους stand up κωμικούς εκεί έξω). Είναι μια παρωδία δημοφιλών ψυχολογικών θρίλες όπως το “The Girl on the Train” και το  Woman in the Window.

https://t.co/teSQBuTlfc

Πάμε να μετρήσουμε κλισέ: Μόνη γυναίκα μονίμως μεθυσμένη σε ψυχολογικά  χάλια επειδή πέθανε η κόρη της (την έφαγε κυριολεκτικά ένας serial killer), λιποθυμά όποτε βρέχει και είναι στον δρόμο (η Άννα πάσχει από ombrofobia που είναι ο φόβος της βροχής)  μένει απέναντι από single χήρο ζάμπλουτο γείτονα με μικρό χαριτωμένο κοριτσάκι. Αυτός μπορεί ή και όχι να δολοφονεί τις ερωμένες του και περνάει τον ελεύθερο του χρόνο ως εγγαστρίμυθος. Δεν το έχω βγάλει από το μυαλό μου. Μέχρι και ο τίτλος είναι τρολ. Η συντετριμμένη γυναίκα είναι αβέβαιη αν έγινε μάρτυρας ενός φόνου. Δεδομένου ότι παίρνει συχνά χάπια με κόκκινο κρασί, είναι επιρρεπής σε παραισθήσεις. Επομένως, συνέβη πράγματι αυτή η δολοφονία;

Η πρωταγωνίστρια μιλά με βρετανική προφορά παρόλο που δεν είναι Βρετανίδα. Και μαγειρεύει χάλια. Χάλια. Πίνει σαν τον Ορέστη Μακρή αλλά είναι πάντα νηφάλια και καλοχτενισμένη. Κατεβάζει χάπες με την ίδιο συχνότητα που τρώγαμε μελομακάρονα τα Χριστούγεννα. Και ξαφνικά αποκτά ψύχωση με τον νεοφερμένο γείτονα στο απέναντι σπίτι. Δεν έχει και κάτι καλύτερο να κάνει. Μετά τον φρικτό θάνατο της κορούλας, ο γάμος της τελείωσε μαζί με την καριέρα της ως ζωγράφος. Η σάτιρα φτάνει στο κόκκαλο όταν σου λέει ότι έγινε διάσημη ζωγραφίζοντας σκύλους σε κλασικούς πίνακες. Τρέλα.

Είναι εθιστικό στοιχείο της ηδονοβλεψίας και το βλέπουμε στο Instagram. Αλλά, η πρωταγωνίστρια ζει τις πιο εξωφρενικά εξωφρενικές καταστάσεις. Εντελώς παράλογες καταστάσεις. Αλλά, η φόρμουλα του θρίλερ είναι εκεί. Πίνει πάρα πολύ. Μπορεί να το ανακατεύει με χάπια. Νομίζει ότι βλέπει έναν φόνο. Κανείς δεν την πιστεύει.

https://t.co/rnglfq4okd

Οι Κρίστεν Μπελ, Μάικλ Ίλι και Τομ Ράιλι πρωταγωνιστούν σε αυτό το κωμικό θρίλερ σε παραγωγή των Μπελ και Γουίλ Φέρελ και έχουν όλοι μεγάλο θράσος. Κι αυτό είναι υπέροχο.

Τη δεύτερη σεζόν δεν ξέρω βέβαια αν θα τη δω.