Τα τελευταία 24ωρα μια θλιβερή είδηση κάνει τον γύρω του διαδικτύου. Ο ντράμερ Γ.Γ., ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με τους Πυξ Λαξ, κατηγορείται για παιδοφιλία και έχει μάλιστα καταδικαστεί για παιδοφιλία πρωτόδικα. Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, αλλά τελικά η δίκη αναβλήθηκε.

Οι Πυξ Λαξ σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι έχουν πάψει να συνεργάζονται με τον εν λόγω ντράμερ εδώ και χρόνια για άσχετους λόγους, ενώ δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό: «Δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι’ αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλον από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν».

Η μπάντα μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει διότι, σχεδόν σε όλα τα δημοσιεύματα, αναφέρεται ότι ο ντράμερ υπήρξε μέλος τους, ακόμα και αν δεν έχει αναφερθεί το όνομά της, αφού, στην ουσία, φωτογραφίζεται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Πυξ Λαξ για το ντράμερ και την υπόθεση παιδοφιλίας στην οποία εμπλέκεται:

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπάντας. Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπάμπης Στόκας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μάνος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος τον Νίκο Λώρη. Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς.

Ο συγκεκριμένος μουσικός που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια, για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται, και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του. Όπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι’ αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλον από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν.

Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σε αυτά τα θέματα έχει η Δικαιοσύνη.

Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και τη βαθιά μας λύπη σε αυτή την οικογένεια και σε αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο και αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων, που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά.