Πιστεύουμε πως μπορεί στ’αλήθεια μια οπτική ψευδαίσθηση, από εκείνες που «τρακάρουμε» συχνά στα σκρολαρίσματά μας, να πει κάτι για το ποιοι πραγματικά είμαστε; Όχι. Τις βλέπουμε ούτως ή άλλως και ψάχνουμε τα αποτελέσματα; Ναι. Δεν είναι κακό, μερικές φορές είναι ΟΚ να αφηνόμαστε στο ψέμα, αρκεί να γνωρίζουμε πως το κάνουμε.

Σε κάθε περίπτωση, βρήκαμε πέντε οπτικές ψευδαισθήσεις, οι οποίες υπόσχονται να αποκαλύψουν κάποια κρυφά στοιχεία της προσωπικότητάς σου. Αλήθεια, είσαι γέρος στην ψυχή ή ένας πραγματικός Πίτερ Παν; Δίνεις προσοχή στις λεπτομέρειες ή είσαι άνθρωπος της «μεγάλης εικόνας; Είσαι ανοιχτός με τα συναισθήματά σου ή τα κρατάς για τον εαυτό σου;

Οι παρακάτω ψευδαισθήσεις που βρήκαμε στο The Mind’s Journal θα δώσουν απαντήσεις. Ή και όχι. Εσύ θα τις κάνεις ούτως ή άλλως.

ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΙΣ!

Η πνευματική ηλικία σου

Τι είδες πρώτα; Ένα νεαρό κορίτσι ή έναν ηλικιωμένο άντρα;

Η πνευματική ηλικία του εγκεφάλου σου δεν μαρτυρά τη νοημοσύνη σου. Σε καμία περίπτωση. Απλώς το πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπεις τον κόσμο. Αν στην παραπάνω εικόνα είδες πρώτα έναν ηλικιωμένο άντρα, τότε έχεις αρκετά ώριμο τρόπο σκέψης και είσαι από τους ανθρώπους που πράγματι παίρνουν μαθήματα ζωής από όσα συμβαίνουν γύρω τους σε προσωπικό, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Είσαι ένας ώριμος, ήρεμος και ταπεινός άνθρωπος σε γενικές γραμμές.

Αν από την άλλη είδες πρώτα ένα νεαρό κορίτσι, τότε είσαι ακόμα παιδί στην ψυχή. Αντιμετωπίζεις τον κόσμο με περιέργεια, παρά τα προβλήματα και τις εμπειρίες που έχεις κερδίσει ως τώρα. Βρίσκεις χαρά στα μικρά πράγματα και πάντα θα είσαι ένα μικρό παιδί στην ψυχή. Αυτή η αθωότητα είναι σπάνιο στοιχείο στις μέρες μας.

Προσοχή στις λεπτομέρειες

Τι είδες πρώτα; Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ή τρεις ανθρώπους;

Πόσο ζουμάρεις σε όσα βλέπεις; Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει αυτή η ψευδαίσθηση. Κάπως έτσι, αν πρώτα είδες το ζευγάρι, κοιτάς τη μεγάλη εικόνα στα πράγματα. Δεν κολλάς στις λεπτομέρειες και είσαι πλασμένος για πιο διοικητικές θέσεις. Στα ακόμα καλύτερα νέα, σιχαίνεσαι το micro-managing.

Από την άλλη, αν είδες πρώτα τους τρεις ανθρώπους, δυο κάτω και μια γυναίκα στο πίσω μέρος, τότε το ζουμ που κάνεις στις λεπτομέρειες είναι αξιοθαύμαστο. Έχεις την ικανότητα να προσέχεις πράγματα που οι άλλοι δεν βλέπουν καν. Είσαι παρατηρητικός και κυριολεκτικά δύσκολα πέφτει κάτι κάτω χωρίς να το δεις και να το προσέξεις. Είσαι καλός στο να οργανώνεις πράγματα, μέχρι τελειότητας, απλώς αυτή σου η ικανότητα μπορεί να ενοχλεί μερικούς.

Τι εντύπωση δίνεις στους άλλους;

Τι είδες πρώτα; Το πρόσωπο ενός άντρα ή μια γυναίκα;

Αν το πρώτο πράγμα που είδες είναι το σώμα μιας γυναίκας, τότε είσαι εξαιρετικά γενναιόδωρος και όσοι βρίσκονται γύρω σου θαυμάζουν το θετικό πρίσμα μέσα από το οποίο αντιμετωπίζεις τη ζωή. Είσαι καλός στην επικοινωνία, έχεις ενσυναίσθηση και γνωρίζεις τι πρέπει να πεις ώστε να γίνεις κατανοητός, χωρίς να πληγώνεις τους άλλους. Βέβαια, είσαι πολύ επιλεκτικός με τα άτομα στα οποία επιτρέπεις να βρίσκονται γύρω σου.

Αν το πρώτο πράγμα το οποίο είδες ήταν το πρόσωπο ενός άντρα τότε είσαι ένας κλειστός τύπος, που κρατά μέσα του τα συναισθήματά του και δεν τα επικοινωνεί. Σε ομάδες, έχεις πάντα τον ηγετικό ρόλο και είσαι γνωστός για την έντονη ενέργειά σου. Δεν ακολουθείς τη μάζα, αλλά όλοι για κάποιο λόγο σε θεωρούν έναν εύκολο άνθρωπο. Οι άνθρωποι σου προκαλούν περιέργεια και έχουν μεγάλη αξία για εσένα.