Έλειψαν οι σκηνές σεξ από τη δεύτερη σεζόν; Προφανώς, ναι. Υπάρχει λιγότερο σεξ στη δεύτερη σεζόν του Bridgerton. Δεν πρόκειται για άποψη ή κριτική. Είναι απλώς γεγονός. ο σεξ ήταν μέρος του DNA της πρώτης σεζόν. Τι βλέπουμε στη δεύτερη σεζόν; Την εκδοχή του σύμπαντος της Shondaland πάνω στην κωμωδία του Σαίξπηρ The Taming of the Shrew—ένας αλαζονικός και υπερβολικά περήφανος άντρας που διαφωνεί συνεχώς με μια έξυπνη και ξεροκέφαλη νεαρή γυναίκα.

Σίγουρα, τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν κατά τη διάρκεια του COVID κατέστησαν πιο δύσκολη την πραγματοποίηση ερωτικών σκηνών, με τους περισσότερους ηθοποιούς και το συνεργείο να πρέπει να κρατούν αποστάσεις. Ευτυχώς, υπάρχει πάντα η πρώτη σεζόν.

Μια έρευνα του 2021 από το Sssh.com, μια ηθική πλατφόρμα πορνό που σχεδιάστηκε με γνώμονα το γυναικείο βλέμμα, αποκάλυψε μια σημαντική αύξηση στη ζήτηση για πορνό «ιστορικής περιόδου», την οποία η ιδρύτρια και σκηνοθέτις Angie Rowntree είπε σε συνέντευξή της στο InsideHook ότι αποδίδει στη δημοτικότητα της πρώτης σεζόν του Bridgerton.

Κι όμως, το δρόμο τον είχαν στρώσει οι τηλεοπτικές σειρές, άλλες ιστορικές και άλλες fantasy, όπως το Tudors, The Borgias και Game of Thrones. Ειδικά στο τελευταίο πρέπει να είχαν credits στους τίτλους τέλους τα ανώνυμα στήθη που βλέπαμε στις πρώτες σεζόν στις περίφημες σκηνές σε οίκους ανοχής.

https://twitter.com/hashtag/Bridgerton?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Οι φαντασιώσεις για το σεξ στη βικτωριανή υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι κοιτάζουν το σεξ του Bridgerton για να παρέχουν ένα στοιχείο ρομαντισμού που αισθάνονται ότι λείπει στη ζωή τους ή στη σύγχρονη κοινωνία στο σύνολό της. Για παράδειγμα, η ιδέα να σε φλερτάρει επίσημα ένας άντρας ως μνηστήρας μπορεί να είναι πολύ ρομαντική, ειδικά ως αντίθεση με τη σύγχρονη τακτική φλερτ, που μεταφράζεται σε καρδούλες στο Instagram, ένα διαδικτυακό μήνυμα που λέει «Τι κάνεις;» ή μια γυμνή φωτογραφία ανδρικού μορίου που ποτέ δεν ζήτησες. Φυσικά, πολλές από αυτές τις έννοιες του «ρομάντζου» έχουν τις ρίζες τους στα παρωχημένα, πατριαρχικά πρότυπα μιας πιθανώς λιγότερο σεξουαλικά απελευθερωμένης εποχής.

https://twitter.com/hashtag/bridgertonS2?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Γιατί λοιπόν ρομαντικοποιούμε τις περασμένες εποχές στις οποίες οι άνθρωποι έπρεπε να περιμένουν μέχρι το γάμο για να κάνουν σεξ (εννοείται οι γυναίκες έπρεπε να είναι παρθένες για να παντρευτούν)  και οι γυναίκες είχαν ελάχιστη έως καθόλου εξουσία στη ζωή και το σώμα τους; Μάλλον, μια απάντηση μπορεί να είναι η εξής: η ιστορία του σεξ δεν κινείται σε ευθεία γραμμή, από την απαγόρευση στην απελευθέρωση. Κατά κάποιο τρόπο ήμασταν πιο απελευθερωμένοι με τους δονητές και τους ζιγκολό στις αρχές του 1900 από ό,τι σήμερα.

https://twitter.com/hashtag/Bridgerton?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η βικτοριανή εποχή δεν ήταν τόσο σεξουαλικά καταπιεσμένη όσο πιστεύουμε. Ναι, οι βρικόλακες ήταν θέμα του σεξ πολύ πριν από το Twilight. Ο Δράκουλας του Μπραμ Στόκερ, το μυθιστόρημα του 1897 που γέννησε άπειρες ταινίες, αποκριάτικες στολές και παιδικά δημητριακά, μίλα μόνο για το σεξ, τον θάνατο και το αίμα. Το τρίπτυχο της μαζικής επιτυχίας.