Τρομερά ήρεμος τύπος ο Κιμ, το έχει αποδείξει άλλωστε και στο παρελθόν και όπως φαίνεται θα το αποδείξει ξανά. Από την πλευρά μας πάντως, ευχόμαστε να μην το κάνει γιατί τότε «θα έχεις πολύ μεγάλο πρόβλημα». Όλα τα είχαμε το τελευταίο διάστημα, το μόνο που μας έλειπε τώρα είναι να πατήσει το γνωστό κουμπί.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας έκανε μερικές όχι και τόσο ψύχραιμες δηλώσεις και ξεκαθάρισε πως έχει στην κατοχή της διάφορους πυραύλους με βεληνεκές, ακρίβεια και ισχύει που της δίνουν τη δυνατότητα να «πλήξει οποιονδήποτε στόχο στη Βόρεια Κορέα». Ήρεμα ρε, δεν θέλει και πολύ ο άλλος να απαντήσει.

Όπως διαβάζουμε, η Βόρεια Κορέα δεν θέλει πόλεμο, αλλά εάν η Νότια Κορέα επιλέξει την ένοπλη σύρραξη ή εάν εξαπολύσει τίποτα περίεργο, τότε οι πυρηνικές δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας θα ενεργοποιηθούν και θα την πλήξουν. Αυτό τουλάχιστον διεμήνυσε η ισχυρή αδελφή του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, η Κιμ Γιο Γιονγκ. Ο Κιμ μάλλον ήταν στον μπαρμπέρη.

via GIPHY

Η Κιμ, ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, έκρινε πως ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας της Νότιας Κορέας περί πιθανής επίθεσης στη Βόρεια Κορέα και ένα δίκιο το έχει. Τόνισε όμως ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θέλει πόλεμο, διότι αυτός θα σήμαινε ότι η χερσόνησος θα καταστρεφόταν κατά μεγάλο μέρος της, και δεν θεωρεί τη Σεούλ τον βασικό της εχθρό.

«Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι εκτός εάν ο Νοτιοκορεατικός στρατός προχωρήσει σε επίθεση εναντίον του κράτους μας, δεν θα θεωρηθεί στόχος οποιασδήποτε επίθεσής μας», επέμεινε. «Όμως αν η Νότια Κορέα, για οποιονδήποτε λόγο -είτε τυφλώνεται από λάθος κρίση είτε όχι- επιλέξει στρατιωτικές ενέργειες όπως τα “προληπτικά πλήγματα” που διαλάλησε (ο υπουργός Άμυνας Σα Γουκ), η κατάσταση θα αλλάξει», πρόσθεσε η κυρία Κιμ. «Σε αυτή την περίπτωση, η Νότια Κορέα θα μετατραπεί σε στόχο».

 Κιμ Γιονγκ Ουν και Κιμ Γιο Γιονγκ ίδιο πρόσωπο.