Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι μίλησε στην ελληνική Βουλή και απευθύνθηκε στην εθνική αντιπροσωπεία για τα όσα περνά η χώρα του μετά την ρωσική εισβολή. Εκεί, για να μην δώσουμε και δικαιώματα, βρέθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Στην συνεδρίαση βρέθηκε επίσης και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Υπενθυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ είναι τα κόμματα που άνοιξαν την αγκαλιά τους, ενώ το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση κράτησαν τις αποστάσεις τους. Το ΜέΡα 25 μας μπέρδεψε, ήταν και δεν ήταν εκεί.

Ανάμεσα στα πολλά ωραία που είπε ο Ζελένσκι στην ομιλία του, όπως το «να μην αποδεχθούμε ότι η Μαριούπολη θα είναι οι Θερμοπύλες που πέθαναν κάποιοι ήρωες», «ελευθερία ή θάνατος έλεγαν οι Έλληνες αγωνιστές του 1821. Αυτό λέμε και εμείς σήμερα» και «η Φιλική Εταιρεία συγκροτήθηκε εδώ και έχει τεράστια σημασία. «Θεωρώ ότι μία Φιλική Εταιρεία μπορεί αν δημιουργηθεί στην Ελλάδα για να υπάρχει άμεση υποστήριξη στην Ουκρανία», είχαμε και δύο παρεμβάσεις από Ουκρανούς μαχητές. Ο ένας από αυτούς, μάλιστα, είναι ελληνικής καταγωγής και μέλος του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ. Δεν το λέμε εμείς, το παραδέχθηκε ο ίδιος.

Συμμετέχοντας στην παρέμβαση Ζελένσκι στη Βουλή ο Μιχαήλ όπως ονομάζεται ανέφερε ότι είναι ελληνικής καταγωγής και παρουσίασε τον εαυτό του ως μαχητή του τάγματος Αζόφ που συμμετέχει στην άμυνα της Μαριούπολης. Δεν το περιμέναμε, μας ήρθε ξαφνικό. Ίσως και όχι.

Το μήνυμά του:

«Απευθύνομαι σε εσάς σαν ελληνικής καταγωγής. Λέγομαι Μιχαήλ ο παππούς μου πολέμησε στον πόλεμο κατά των ναζιστών και  τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δε θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε όσοι συμμετέχουμε στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, το χρέος μου σαν άντρας, αλλά θα ήθελα να σας μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη. Πολύ μεγάλο κομμάτι της πόλης είναι Έλληνες και ελληνικής καταγωγής και πάντοτε η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό της. Σήμερα η Μαριούπολη έχει καταστραφεί κατά 90% από τους Ρώσους ναζιστές από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς. Από την 1η Μαρτίου η πόλη περικυκλώθηκε από τους Ρώσους ναζιστές και μείναμε κάποια στιγμή χωρίς νερό, ρεύμα και τρόφιμα. Συμπατριώτες έχουμε μία πόλη που ζουν χιλιάδες και όπου πεθαίνουν χιλιάδες γι’ αυτό και παρακαλούμε να μας βοηθήσετε». 

Τι έγινε, μήπως έλειψε σε κάποιους η Χρυσή Αυγή και ψάχνουν για υποκατάστατα;