Πέσαμε από τα σύννεφα; Όχι. Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε ότι ο Άρης Πορτοσάλτε έχει βρει τον τρόπο να ξεπερνά τον εαυτό του, αγγίζοντας νέα επίπεδα γραφικότητας κάθε φορά. Με τις νέες του δηλώσεις λοιπόν, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ “ξέπλυνε” το τάγμα Αζόφ και μας υπενθύμισε ότι η χυδαιότητα έχει πολλά κεφάλια και ότι αν θέλει ένα άτομο να διαστρεβλώσει την πραγμτικότητα, με λίγη προσπάθεια, μπορεί.

Όπως είναι λογικό, η σημερινή επικαιρότητα γυρίζει γύρω από το χθεσινό «φάουλ» της κυβέρνησης να αφήσει έναν μαχητή του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ να μιλήσει στη Βουλή. Τα λάθη και τις συγνώμες της κυβέρνησης βέβαια τα έχουμε συνηθίσει, δεν μας προξενούν πλέον καμία εντύπωση.

Για τον Άρη Πορτοσάλτε και τον Δημήτρη Οικονόμου όμως τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται και πρέπει επιτέλους να προχωρήσουμε αφού αυτό το «επικοινωνιακό λάθος» δίνει αφορμή σε κάτι ΚΚΕ που έπεσε μέσα στις προβλέψεις του. Κάτι τέτοιο δεν το θέλει φυσικό ο Άρης Πορτοσάλτε καθώς είναι γνωστό ότι ο Περισσός «τρώει πουτινική προπαγάνδα αμάσητη και την καταπίνει».

 
Το σχόλιο του δημοσιογράφου για την ομιλία του Βολονίμιρ Ζελένσκι και του φασίστα Ελληνοουκρανού που μίλησε στην ελληνική βουλή ήταν το εξής:

«Όλα καλά, δεν καταλαβαίνω. Η επιλογή του βίντεο ήταν λάθος. Ήταν λάθος επικοινωνιακό. Έδωσε αφορμή σε όλη την κατάσταση εδώ τη διακομματική που τρώει την πουτινική προπαγάνδα αμάσητη και την καταπίνει. Δηλαδή ΚΚΕ, ο διαμετακομιστής των επιστολών του Ιησού, ο άλλος που ήθελε να του κάνει ερώτηση. Όλη αυτή η κωμωδία εν πάσει περιπτώσει. Έδωσε αφορμή σε όλους αυτούς, οι οποίοι επί πέντε χρόνια δεν δίκασαν τη Χρυσή Αυγή και κυβέρνησαν με τους ΑΝΕΛ, να κάνουν σχόλια».

Δεν έμεινε εκεί φυσικά. «Το τάγμα του Αζόφ είναι ένα κομμάτι ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό. Έχει μέσα ναζιστές οι οποίοι στις εκλογές πήραν 1% – 2%. Στην Ελλάδα Χρυσή Αυγή ναζιστών, εγκληματικής οργάνωσης που είναι στη φυλακή όλοι, ψήφισαν 7%. Είπα ευθύς εξαρχής ότι η επιλογή της ουκρανικής πλευράς να παρουσιάσει το τάγμα Αζόφ είναι λάθος», σχολίασε και στη συνέχεια επιτέθηκε στο ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντάς τους φίλους του Ρώσου προέδρου. Ύστερα, ακολούθησε ένας απίστευτος διάλογος που είχε ως σκοπό -τι άλλο;- το ξέπλυμα.

Αναστασοπούλου: «Το ότι δεν θέλει κάποιος στο ελληνικό κοινοβούλιο να βλέπει νεοναζιστές δεν σημαίνει ότι δεν καταδικάζει την ρωσική εισβολή».

Οικονόμου: «Πρώτα απ’ όλα ποιος είπε ότι είναι νεοναζιστής».

Πορτοσάλτε: «Ποιος είπε ότι είναι νεοναζί».

Αναστασοπούλου: «Το Τάγμα Αζόφ τι είναι;» Οικονόμου: «Ποιος είπε ότι είναι νεοναζιστής ο άνθρωπος αυτός» Αναστασοπούλου: «Το Τάγμα Αζόφ τι είναι;»

Οικονόμου: «Έχει ενσωματωθεί στον ουκρανικό στρατό. Έχει μιλήσει ο Ουκρανός πρέσβης για αυτό. Έχει ξεκαθαρίσει από το ’14 από τα στοιχεία τα νεοναζιστικά».

Αναστασοπούλου: «Τότε γιατί είναι λάθος;»

Οικονόμου: «Γιατί δεν υπήρξε ενημέρωση»

Πορτοσάλτε: «Είναι λάθος γιατί μετατόπισε το μήνυμα».