Μεγάλη Πέμπτη σήμερα, μεγάλο και το επεισόδιο του ΜΠΡΑΗΤ ΣΑΗΝΤ.

Το σημερινό επεισόδιο είναι αφιερωμένο στα κινητικά προβλήματα, με καλεσμένο τον υπερσυμπαθέστατο Αστέρη. Ο Αστέρης μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα είναι χρήστης αμαξιδίου- ΑΜΑΞΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΛΑΪΚΗ-, και μας αφηγείται την στιγμή του τροχαίου, εξηγεί τις κακώσεις με σούπερ ορχηστρικές αναλογίες, τις διαφορές μεταξύ παραπληγίας και τετραπληγίας, αλλά κυρίως περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην βασική του αποκατάσταση όπως στην τουαλέτα, στην επαφη του με το σώμα του, και την προσβασιμότητα του στον έξω κόσμο. Στα ευχάριστα όμως, ο Αστέρης  είναι παθιασμένος με το κουνγκ φου  και εμπνευσμένος από τον δάσκαλο του, τον Κώστα.

Πριν συνεχίσουμε, πάτα play στο φρέσκο επεισόδιο.

Ο Αστέρης δεν είναι άτομο με ειδικές ικανότητες. Δεν είναι παιδί θαύμα, ούτε ο ρεπτιλιανός Kyle XY. Ο Αστέρης δεν είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, γιατί δεν υπάρχουν ειδικές ανάγκες. Έχει τις ίδιες με εμάς. Ο τρόπος που θα τις ικανοποιήσει ενδεχομένως να είναι διαφορετικός.

Ο αποκλεισμός δεν προκαλείται από τη βλάβη αλλά από τις διακρίσεις της κοινωνίας και της πολιτείας. Οι κακοτεχνίες, τα χωροταξικά προβλήματα και η εσφαλμένη αντίληψη του λειτουργικού πρότυπου είναι κάποιοι, ας πούμε, λόγοι που ο Αστέρης δεν μπορεί να κάνει αυτά που μπορούμε να κάνουμε και εμείς.

Ο Αστέρης δεν είναι ΑμεΑ, είναι ανάπηρος. Και η αναπηρία είναι ζώσα κατάσταση που επιτελείται.

Καλή ακρόαση, και καλό Πάσχα.

Μπορείς να ακούσεις το ΜΠΡΑΗΤ ΣΑΗΝΤ στο spotify, στο google podcasts και στο simplecast.

Μουσική τίτλων: Ermis (@ermismusic)

Συμπαραγωγή: Radcast