Θεωρητικά, πρόκειται για άλλη μια μέρα που ξυπνήσαμε στο 2022. Πρακτικά, ενδέχεται να έχουμε ξυπνήσει σε κάποια φασιστική κόλαση. Δεν το λες και τρομερή υπερβολή, αν σκεφτείς πως μαθαίνουμε πως ένας ταξιτζής, άνοιξε το παράθυρό του και αφού έβρισε, σήκωσε όπλο εναντίον τριών Πακιστανών πεζών, στο κέντρο της Αθήνας. Το γιατί έχει όπλο ένας οδηγός ταξί εγείρει και άλλα ερωτήματα τα οποία ευχόμαστε να απαντηθούν άμεσα από το τμήμα ρατσιστικής βίας της ελληνικής αστυνομίας. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ένας από τους τρεις Πακιστανούς τραυματίστηκε στο κεφάλι. Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα, 2 Μαΐου, στη οδό Γ’Σεπτεμβρίου. Ο νεαρός μαζί με τέσσερις φίλους του επέστρεφαν από μια γιορτή που πραγματοποιείται την πρώτη μέρα μετά από τη λήξη του ραμαζανιού. Φορούσαν όλοι παραδοσιακά ρούχα της χώρας τους. 

 

Οι άνθρωποιι είδαν ένα ταξί να κόβει ταχύτητα, να τους πλησιάζει, με τον οδηγό να ανοίγει το παράθυρο, να τους βρίζει, να βγάζει όπλο και να τους πυροβολεί. Ένας 26χρονος από την παρέα δέχτηκε πυροβολισμούς, με μια σφαίρα να τον βρίσκει στο κεφάλι και να τον τραυματίζει. 

Περίοικοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ το οποίο τον οποίο μετέφερε στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” όπου του αφαίρεσαν σφαιρίδιο και του έκαναν τρία ράμματα. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το τμήμα ρατσιστικής βίας της αστυνομίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσσιμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καταγγέλλει το περιστατικό με μια ανάρτηση:

“Φασίστας πυροβόλησε στα Πατήσια μουσουλμάνους μετανάστες εργάτες την μέρα γιορτής του Είντ 

Ο Αλί Ριάζ, 26 ετών, εργάτης από το Πακιστάν, την Δευτέρα 2 Μάη το πρωί, δέχτηκε πυροβολισμούς στα τρία μέτρα από φασιστοειδές που κραύγαζε  “γαμώ τους μουσουλμάνους”.  Ο στόχος ήταν το κεφάλι του. Πυροβολήθηκε 3-4 φορές από τον οδηγό ενός ταξί μάρκας μερσεντές στη Γ Σεπτεμβρίου 113. Βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, αρκετά κοντά στο σπίτι του, μαζί  με τέσσερις φίλους. Ήταν 9.15 το πρωί και  γυρνούσαν από την μεγάλη γιορτή Είντ  Ουλ Φιτρ που γίνεται την πρώτη μέρα απο τη λήξη του ραμαζανιού.

Ο δράστης τους εντόπισε διότι φορούσαν όλοι παραδοσιακά ρούχα της χώρας τους, σαλβάρια και πουκαμίσες.  

Η σφαίρα τον βρήκε ελάχιστα εκατοστά από το μάτι, στο κεφάλι και τον τραυμάτισε. Περίοικοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου του αφαίρεσαν σφαιρίδιο και του έκαναν τρία ράμματα.  

Ο ίδιος θυμάται το ταξί να κόβει ταχύτητα, να πλησιάζει, να ανοίγει το παράθυρο του και να βγάζει το χέρι με το όπλο. Πρόλαβε να του φωνάξει: “Τι κάνεις;”

Αμέσως μετά ένοιωσε κάψιμο στο κεφάλι και ζαλάδα. 

Οι μετανάστες βρήκαν επίσης μία σφαίρα στο πεζοδρόμιο την οποία παρέδωσαν στην Αστυνομία. 

Οι φασίστες αποθρασύνονται από την ίδια την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ με τις ισλαμοφοβικές ρατσιστικές της εκστρατείες, με τις επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας, τις καταδιώξεις και τα pushbacks στα σύνορα, τις ρατσιστικές εκκενώσεις των καμπ όπως του Ελαιώνα.
Καθώς βαδίζουμε προς τις 15 Ιούνη, την μέρα έναρξης της εκδίκασης της έφεσης της καταδικαστικής απόφασης που έστειλε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής

Αυγής στη φυλακή, οι φασίστες επιχειρούν ηχηρή παρουσία με δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις στις γειτονιές της Αθήνας. Η φασιστική απειλή χρειάζεται να τσακιστεί στη γέννηση της. 

Δεν θα επιτρέψουμε στους φασίστες να βγαίνουν παγανιά στις γειτονιές μας. 

Απαιτούμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, άσυλο και στέγη για όλους τους πρόσφυγες. 

Απαιτούμε τον εντοπισμό και την σύλληψη των φασιστών δολοφόνων.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους να δώσουμε μαζί την μάχη ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών, για να μείνουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή, για χαρτιά και άσυλο για όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες. Να κάνουμε την 15 Ιούνη μέρα απεργιακής κινητοποίησης και αντιφασιστικού συλλαλητηρίου έξω από το Εφετείο. 

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ”.