Το Sports Illustrated έχει συνδεθεί αρκετές φορές με την τολμηρή προσέγγιση των εξωφύλλων του και επειδή συχνά η τόλμη κρύβεται στην αποδοχή του πιο αληθινού, μακριά από το κυνήγι της τελειότητας εαυτού, το περιοδικό έρχεται να απελευθερώσει και πάλι όποιον το παρακολουθεί από παρωχυμένα, βαθιά ουτοπικά, αλλά κυρίως καταπιεστικά στερεότυπα.

Αυτή τη φορά, το μοναδικό εξώφυλλο του Sports Illustrated, απευθύνεται σε νέες μητέρες, με την ιδρύτρια της εταιρείας, Chelsea Hirschhorn, να είναι αποφασισμένη να αποθεώσει όλες τις μαμάδες που δεν γέννησαν με κανονικό τοκετό, αλλά υποβλήθηκαν σε επέμβαση καισαρικής τομής. Η καισαρική αφήνει για πάντα μια υπενθύμιση, με τη μορφή μιας χαρακτηριστικής ουλής στην κοιλιά. Κατά καιρούς, γυναίκες έχουν γεμίσει ανασφάλειες με αφορμή αυτή την ουλή και για αυτόν μάλλον τον λόγο, το περιοδικό αποφάσισε να τη βάλει στο κέντρο της φωτογράφισής του.

Το μοντέλο Kelly Hughes, ποζάρει χαμογελαστό στο εξώφυλλο και θυμάται πως στην αρχή η ουλή τής είχε προκαλέσει ανασφάλεια, καθώς η δουλειά της βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο σώμα της και στην «ιδέα» του πώς πρέπει να μοιάζει ένα μοντέλο.

«Χρειάστηκε χρόνος για να θεραπευτώ σωματικά και ψυχικά και να αποδεχτώ όλα όσα πέρασα και τις πολλές αλλαγές στο σώμα μου, για να βρω τη δύναμη μέσα σε αυτό. Μόνο όταν «αγκάλιασα» την ουλή μου, ένιωσα δυνατή». Η Hughes υποδέχεται με χαρά τη σύγχρονη οπτική και την κανονικοποίηση των αλλαγών στο σώμα μετά την εγκυμοσύνη». Όπως είπε και η Ριάνα, το σώμα μιας γυναίκας στην εγκυμοσύνη κάνει μικρά καθημερινά θαύματα. Δεν υπάρχει λόγος να κρύβεται.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kelly Hughes (@kellyhues)

«Το πρότζεκτ για μένα ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μια φωτογράφιση. Μια απίστευτη μεταστροφή συμβαίνει στην κοινωνία μας σήμερα με τη συμπερίληψη. Μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να πω την ιστορία μου, και αυτό με γεμίζει ελπίδα πως θα ενθαρρύνω τη γυναικεία ενδυνάμωση», τόνισε.

Σε σχετική ανάρτηση στα social media, η ομάδα του περιοδικού έγραψε: «Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την @fridamom για να εξυμνήσουμε όλες τις μητέρες που έχουν ουλές από καισαρική τομή, παρουσιάζοντας την @kellyhues στο #SISwim22- την πρώτη γυναίκα που δείχνει την ουλή της από καισαρική τομή στην ιστορία του περιοδικού!»

«Ας δώσουμε λίγη αγάπη σε όλες τις μαμάδες μας εκεί έξω για να αναγνωρίσουμε τη δύναμη του γυναικείου σώματος και την ομορφιά της μητρότητας!»

Ξεκάθαρα, ΝΑΙ!