Η Ίρις Λυδία είναι φωτογράφος, με έντονη παρουσία στα social. Παρουσία από τις πολύτιμες, γιατί πρόκειται για μια plus size γυναίκα, που διεκδικεί χώρο και αισθητική από ένα μέσο -που αντικατοπτρίζει προφανώς την ίδια την κοινωνία- που έχει δώσει χώρο σε πολύ συγκεκριμένα σώματα, στυλ και αισθητικές: το Instagram.

Η Ίρις στις αναρτήσεις της, και με bio τη φράση “your favourite fatty”, ποστάρει τον εαυτό της, το σώμα της, μέσα από υπέροχες λήψεις, φορώντας ό,τι γουστάρει, και προβάλλοντας τον εαυτό της ακριβώς όπως είναι. προφανώς έχει λάβει αντιδράσεις, όπως και κάθε πλάσμα που ποτέ δεν σκάλωσε στο τι αποδέχεται και τι όχι η μάζα ως όμορφο. Ωστόσο, επειδή συχνά η συζήτηση ξεπερνά το δίπολο όμορφο-άσχημο και φτάνει στο αποδεκτό-μη αποδεκτό, μέσα από μια πρόσφατη ανάρτησή της η Ίρις αποφάσισε να δώσει μια απάντηση σε κάποια από τα hate comments που στοιβάζονται σε σχετικό section κατά καιρούς, από μια γυναίκα χρήστη του Instagram. Το καρουζέλ με τις φωτογραφίες, δε, το συνόδευσε με τη λεζάντα/προτροπή «παιδιά μου, άτομα σαν αυτήν τα κάνουμε πέρα από τη ζωή μας».

Η εν λόγω χρήστης, μάλλον από πολύ ενδιαφέρον -ναι, ειρωνεόμαστε- της έχει αφήσει σχόλια όπως «τα brazil βρακιά θέλουν και βραζιλιάνικους κώλους», «θεωρώ πως το να δείχνεις καμπύλες, κώλους με κυτταρίτιδα, κοιλιές, μπούτια, δείχνεις το επίπεδο δάπεδο που ίσως να έχεις και την πόρνη που μπορεί να είσαι». Ναι δεν είναι μόνο fat shaming κάτω στο μικροσκόπιο. Είναι και εσωτερικευμένος μισογυνισμός και slut shamming.

H Ίρις απάντησε, λέγοντας τα αυτονόητα, που μάλλον δεν είναι αυτονόητα για όλους. Ναι, τα μπραζίλ είναι για όποιον κώλο θέλει να τα φορέσει. Ναι, τα ρούχα μας ή η έλλειψή τους, δεν είναι ένδειξη της ηθικής μας. Ναι, δεν υποβαθμίζει το ακάλυπτο δέρμα το γυναικείο φύλο, η τυφλή υπακοή στην πατριαρχία και η απόροιά του, ο εσωτερικευμένος μισογυνισμός έχουν αναλάβει αυτή την αχρείαστη δουλειά.

Δες παρακάτω το εξαιρετικά χρήσιμο ποστ της και μην ξεχνάς τη λεζάντα:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iris Lydia (@iridalydia)

Πες τα!