Το «The Waiter» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Στηβ Κρικρή και έκανε Πρεμιέρα στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2018. Και, πλέον, είναι διαθέσιμο από τη δημοφιλή πλατφόρμα σε 23 ευρωπαϊκές χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία/Σλοβακία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο. Μην το αναζητήσετε όμως στο ελληνικό Netflix – στην Ελλάδα τα δικαιώματα έχει ακόμα το Cinobo.

Είναι, σύμφωνα με το σκηνοθέτη του, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του ’80, και τοποθετημένο στην Αθήνα του σήμερα, μία σπουδή πάνω στην ανθρώπινη φύση. Ένα υπαρξιακό neo noir και μία ιστορία δολοφονίας δοσμένη μέσα από τα μάτια του (εκ)κεντρικού χαρακτήρα, του Ρένου.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Ρένος (με πάρα πολλά βραβεία για το ρόλο αυτό ο Άρης Σερβετάλης) είναι ένας επαγγελματίας σερβιτόρος που οδηγεί μια απλή και ήσυχη ζωή, μοναχικός και σχολαστικός παρατηρητής με ιδιαίτερη αδυναμία στα φυτά. Η ζωή του όμως θα διαταραχθεί όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εξαφάνιση του γείτονά του, Μίλαν. Δύο σκοτεινοί χαρακτήρες, ο «Ξανθός» και η Τζίνα, μπλεγμένοι με τον Μίλαν, θα παρασύρουν τον Ρένο σε μια σειρά ακραίων γεγονότων. Ο Ρένος, αμφισβητώντας την ιερή καθημερινή του ρουτίνα, θα δοκιμάσει την ικανότητά του και την προθυμία του να αλλάξει τη ζωή του πάνω σε θέματα αγάπης και θανάτου.

Ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Στηβ Κρικρής σπούδασε κινηματογράφο στο San Francisco Art Institute SFAI. Έχει εργαστεί στη Νέα Υόρκη, στην παραγωγή ταινιών, κυρίως σε τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας Σκηνοθέτης και Παραγωγός. Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 500 τηλεοπτικές διαφημίσεις. Έχει επίσης σκηνοθετήσει μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Await», που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ταγγέρης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δράμας και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης και μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «The Card Game» που κέρδισε το δεύτερο βραβείο καλύτερης ταινίας στο 1ο 48-hour Film Project. Στην Αθήνα σκηνοθέτησε μια θεατρική παράσταση με τίτλο «Πεταλούδα σε πηγάδι» σε σενάριο Βαγγέλη Χατζηγιιανίδη και υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής & Συνιδρυτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου που δεν υπάρχει πια.

Αν θέλετε να το δείτε, μπορείτε και πείτε ευχαριστώ στο ERTflix.

Info: Σενάριο / Σκηνοθεσία / Παραγωγή: Στηβ Κρικρής

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Στάνκογλου, Chiara Gensini, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Mαρία Καλλιμάνη, Αντώνης Μυριάγκος, Γιώργος Γλάστρας, Ελεάνα Φινοκαλιώτη.