Το σημαντικότερο που μπορεί να κάνεις ένας άνθρωπος στη ζωή του, είναι να κατανοήσει τον κόσμο γύρω του. Όταν το κάνει αυτό, λογικά, η ζωή του γίνεται καλύτερη και γι’ αυτό άλλωστε οι επιστήμονες, αυτοί οι άγιοι άνθρωποι που στην πλειοψηφία τους δεν πιστεύουν στους αγίους, προσπαθούν να δώσουν τις απαντήσεις που ζητάμε. Οι άνθρωποι είναι γνωστό ότι είμαστε περίεργοι από τη φύση μας, οπότε το να προσπαθούμε να δίνουμε εξηγήσεις σε πράγματα που συνεχώς μας οδηγούν σε αδιέξοδο, μοιάζει σαν πρόκληση. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το διάστημα και τη NASA.

Σκεφτείτε λοιπόν πόσες φορές οι επιστήμονες χτύπησαν το κεφάλι τους στον τοίχο μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να δώσουν απαντήσεις στα παρακάτω μυστήρια, τα οποία μέχρι και σήμερα τους βασανίζουν. Όχι, το Τρίγωνο των Βερμούδων δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά.

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων

Γύρω στο 150 π.Χ. υπήρχε ένας αστρολάβος, ένα αρχαίο τέχνημα, το οποίο έδινε την δυνατότητα στους ανθρώπους να μπορούν να υπολογίζουν την κίνηση των πλανητών. Όμως, όπως πολλά άλλα, βρέθηκε στη θάλασσα. Παρά το ότι η ανακάλυψή του έγινε το 1901, οι ερευνητές ακόμη δεν είναι σε θέση να αναλύσουν στο 100% την λειτουργία του αλλά και να βρουν τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από αυτή την εφεύρεση.

Paleodictyon nodosum

Ένα μυστηριώδες απολίθωμα ενός περίεργου πλάσματος στο βυθό του Ατλαντικού ωκεανού δημιουργεί τέλεια εξάγωνες γραμμές και σχήματα. Οι επιστήμονες μετά από αναλύσεις που έκαναν στο απολίθωμα, διαπίστωσαν ότι δεν έχει αναπτυχθεί εδώ και 50 εκατομμύρια χρόνια.

O ήχος στον Ειρηνικό ωκεανό

Γνωστός και ως “The Bloop”. Άλλος ένας παράξενος ήχος καταγράφηκε το 1991 από ερευνητές, ο οποίος προέρχεται από τα βάθη του Ειρηνικού ωκεανού. Πιθανολογείται, ωστόσο, πως ο περίεργος αυτός θόρυβος προέρχεται από τις φάλαινες και υποθαλάσσια ηφαίστεια.

Taos Hum

Ένας παράξενος ήχος-βουητό έχει καταγραφεί στην περιοχή του Τάος στο Νέο Μεξικό, κάνοντας πολλούς κατοίκους μάρτυρες του περίεργου αυτού φαινομένου. Ναι, είναι τρομακτικό. Ωστόσο, οι επιστήμονες αδυνατούν να εντοπίσουν την προέλευσή του εδώ και χρόνια, από τότε που καταγράφηκε για πρώτη φορά.

Οι μπάλες φωτιάς

Ανεξήγητες μάζες φωτιάς, οι οποίες μοιάζουν με μπάλες, εκτοξεύονται από τον ποταμό Mekong στην Ταϊλάνδη κάθε Οκτώβριο. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει μία επίσημη επιστημονική απάντηση. Ωστόσο, πίσω από αυτό το περίεργο φαινόμενο, κρύβεται ένας μύθος που λέει ότι ένα φίδι υπάρχει κάτω από το ποτάμι και «πετάει» τις καυτές μπάλες για να καλέσει τον Βούδα και να τον επαναφέρει στην γη. Άλλοι, πάλι, υποστηρίζουν ότι υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση. Θα πάμε με το δεύτερο.