Ένοχο για δύο περιπτώσεις βιασμών έκρινε η ελληνική Δικαιοσύνη τον Δημήτρη Λιγνάδη, ύστερα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία.

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη κατά πλειοψηφία. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου βίασε τους δύο από τους τέσσερις καταγγέλοντες. Κηρύχθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (4-3) για την πράξη του δεύτερου καταγγέλλοντα και κατά πλειοψηφία (5-2) για τον τρίτο καταγγέλλοντα.

Παράλληλα,` κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2) για την πρώτη πράξη, ενώ ως προς τον καταγγέλλοντα ο οποίος δεν προσήλθε για να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου, τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατά πλειοψηφία (4-3) υιοθέτησαν την άποψη του εισαγγελέα για το ανυποστήρικτο της κατηγορίας και απάλλαξαν τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη.

Το παρών στη δικαστική αίθουσα έδωσαν και οι τρεις καταγγέλλοντες, ενώ κόσμος ανέμενε την εκφώνηση της απόφασης έξω από την αίθουσα καθώς δεν υπάρχουν επαρκή καθίσματα για την κάλυψη των αναγκών.

Παράλληλα, πέρα από τον αδελφό του κατηγορούμενου, Γ. Λιγνάδη, και την πρώην υφυπουργό Ελένη Κούρκουλα, παρευρίσκονται η βουλευτής Συριζα Σία Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής Μέρα25, Κλέων Γρηγοριάδης.

Στο σημείο αυτό ξεκινά η αγόρευση της υπεράσπισης για την αναγνώριση ελαφρυντικών στο πρόσωπο του κατηγορούμενου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εισήγηση του εισαγγελέα.