Πεπερασμένος είναι ο πλανήτης μας, παιδιά. Γνωστό αυτό. Ωστόσο, μαζί με το πώς ακριβώς θα επέλθει το τέλος του δεν ξέρουμε και το πώς. Θα βγάζουμε selfie όσο τα πάντα γύρω μας καταρρέουν; Δεν μπορούμε να ξέρουμε, αλλά ένα TikTok account με αυτό ακριβώς το θέμα έχει γίνει viral τις τελευταίες μέρες. Ο λογαριασμός, ουσιαστικά,  επιτρέπει στους χρήστες να υποβάλλουν ερωτήσεις σε μία εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, η οποία παρουσιάσει δυστοπικές selfie, σχετικά με το τέλος της ανθρωπότητας.

Η βρετανική The Sun, αναφέρει οτι ο λογαριασμός «Robot Overloards» χρησιμοποιεί την εφαρμογή δημιουργίας εικόνων DALL-E mini AI -με το όνομα να είναι εμπνευσμένο από την ταινία WALL-E που είναι συμπαραγωγή της Pixar με την Disney- και παράγει αποκαλυπτικές εικόνες.

Όπως καταλαβαίνετε, οι φωτογραφίες που έχουν ήδη αναρτηθεί κάνουν τον γύρο του internet, μιας και οι χρήστες διψούν για δυστοπία. Λες και δεν ζούμε ήδη αρκετή. Σε κάθε περίπτωση, οι εικόνες δείχνουν ανθρώπους με κομμένα χέρια, στα οποία έχουν ένα κινητό, παραμορφωμένα πρόσωπα από εγκαύματα ή ασθένειες, όπως και ανθρώπους είναι κάτι ανάμεσα σε cyborg και εξωγήινους.

Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως το Open AI το DALL-E mini AI δημιουργήθηκε το 2021 και αποτελεί το μοντέλο μιας γλώσσας μετασχηματιστή που μπορεί να μετατρέψει σχεδόν κάθε ιδέα σε εικόνες. «Λαμβάνει υπόψιν τόσο το κείμενο όσο και την εικόνα σαν μια ενιαία ροή δεδομένων. Περιέχει έως και 1.280 διαφορετικές πιθανότητες και εκπαιδεύεται χρησιμοποιώντας τη μέγιστη πιθανότητα να δημιουργήσει όλες τις διαφορετικές περιπτώσεις, την μία μετά την άλλη» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Έτσι, αυτή η διαδικασία εκπαίδευσης επιτρέπει στην εφαρμογή όχι μόνο να δημιουργήσει μια εικόνα από την αρχή, αλλά και να αναγεννήσει οποιαδήποτε ορθογώνια περιοχή μιας υπάρχουσας εικόνας που εκτείνεται στην κάτω δεξιά γωνία, με τρόπο που να συνάδει με το μήνυμα του κειμένου.

 

@robotoverloards Asking an Ai to show the last selfie ever taken #creepy#scary#ai#midjourney#dalle2 #foryoupage ♬ It’s Just a Burning Memory – The Caretaker