«Μην περιμένεις, να δημιουργείς». Αυτό είναι το μότο του Μάθιου Κόμερ του βρετανού φωτογράφου που γοητεύεται τόσο πολύ από το σφρίγος, την ωμότητα και τον κυνισμό της νεότητας. Δεν είναι όμως μόνο τα νιάτα το θέμα των φωτογραφιών του -λούζει τη νεανική σάρκα με το σκληρό φως του καλοκαιριού.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Manchester και ταξιδεμένος σε όλες τις μητροπόλεις του κόσμου, o Κόμερ πατάει πάνω στην ηδονιστική κληρονομιά της μουσικής σκηνής της γενέτειράς του. Βλέπεις τις φωτογραφίες του και αμέσως πάει το μυαλό σου στον ναρκισσισμό των Stone Roses. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το δέρμα είναι το μόνο δόγμα του θέρους, είτε πρόκειται για δέρμα που προσδοκά ιδρωμένο τον χρόνο να εφορμήσει, με την ψευδαίσθηση ότι τελικά θα τον κατατροπώσει, είτε για δέρμα που αναπολεί τον χρόνο που πέρασε από πάνω της.

Αυτό ακριβώς το πνεύμα αποτυπώνουν και οι περισσότερες δουλειές του Βρετανού φωτογράφου, ο οποίος έχει στο ενεργητικό πολλές και σημαντικές συνεργασίες με brands ένδυσης (Levi’s, Dockers, Versace, Nivea, UGG, Armani, Jimmy Choo, HTC, JD Sports, Lee Cooper Jeans, Nike, Mainline Menswear, American Apparel), αλλά και διεθνείς τίτλους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και το Playboy. Επίσης, είχε συνεργαστεί με την Ντίλαν Ουέλερ, κόρη του Πολ Ουέλερ, σε ένα concept γνωστό μεν, φωτογράφιση σε μια πισίνα, αλλά με ένα twist ρομαντισμού και νοσταλγίας το οποίο έδινε μια φρέσκια ματιά στην όλη ιδέα.

O Κόμερ γοητεύεται από την αντίθεση ανάμεσα στη ρώμη της νεότητας και στη στατικότητα ενός έρημου και εγκαταλελειμμένου τοπίου. Δεν ψάχνει την επιτήδευση, αλλά την ομορφιά που ρέει φυσικά μέσα από τα μοντέλα του, ενώ είναι επικεφαλής της έκδοσης Off The Rail, η οποία λειτουργεί ως πλατφόρμα για την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και δημιουργών.

Λίγο καλοκαίρι ακόμα μπορείς να δεις στις παρακάτω φωτογραφίες.