Μια φορά τον χρόνο, εδώ και πέντε χρόνια, μια στυλίστρια και ένας φωτογράφος, οι Georgia Pendlebury και Arnaud Lajeunie, συνεργάζονται για τις ανάγκες ενός λευκώματος που βάζει κορίτσια κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο στον φακό, σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Ο αισθησιασμός βρίσκεται στην απλότητα, σωστά;

Πρόκειται για δυο επαγγελματίες της μόδας, οι οποίοι βάζουν για λίγο στην άκρη τα αμιγώς επικεντρωμένα στη μόδα projects τους και γίνονται κάπως πιο προσωπικά δημιουργικοί, συγκεντρώνοντας καλοκαιρινά κλικς, για τις ανάγκες του σχεδόν ερωτικού με τον πιο in fashion τρόπο, “Infinite project”.

Το πιο πρόσφατο λεύκωμά τους κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, και όπως λέει ο Lajeunie μιλώντας στο Anothermag.com, “ξεκίνησε σαν επείγουσα ανάγκη”. “Θέλαμε να φύγουμε από τους ρυθμούς του editorial. Θέλαμε να πάρουμε λίγο περισσότερο χρόνο”, τόνισε. Οι δυο τους μοιράζονται την ίδια αγάπη για το “αφηρημένο”, το μη συγκεκριμένο, στα 60s ως σημείο αναφοράς και τις υφές που ζωντανεύουν στις εικόνες. Μιλούν την ίδια γλώσσα καλλιτεχνικά και ακολουθούν το ένστικτό τους. Χωρίς τα μαλλιά, το makeup, το μανικιούρ και όλα όσα επιμελείται η στυλίστρια, ο φωτογράφος θα είχε ένα εντελώς διαφορετικό αποτελέσμα.

Για το πρώτο volume του λευκώματος επέλεξαν την εξοχή της βόρειας Γαλλίας, γοητευμένοι από το τοπίο, στο οποίο βρήκαν κάτι το αισθησιακό στο έδαφός του. “Υπάρχει κάτι που είναι εξαιρετικά αισθησιακό. Και η υφή του, το ότι είναι κολλώδες, το πώς στάζει. Για εμένα, η λάσπη και το δέρμα είναι πολύ παρόμοια”, λέει η Pendlebury.

Οι εικόνες είναι εμποτισμένες με λίγη νοσταλγία. Μια σχεδόν ευφορική αίσθηση του χρόνου στην εφηβεία, που τα καλοκαίρια κυλάει αργά. Το γυμνό δέρμα, που καίγεται από τον ήλιο, το αφυδατωμένο από την ξηρασία χώμα, όλη η αλήθεια του καλοκαιριού, που ποτέ δεν μαρτυρά πόσο άγονο είναι. Τα ρούχα που φορούν τα κορίτσια είναι παλιές συλλογές οίκων όπως Margiela, Commes des Garçons και Lanvin.

Το ένστικτο και των δυο αλλά και το καλοκαίρι που ήδη νοσταλγούμε, είναι -όχι και τόσο- κρυμμένο στις παρακάτω εικόνες: