Το να κάνεις ολόκληρο Μάρτιν Σκορσέζε να χάσει τον ύπνο του, δεν το λες και λίγο, ειδικά όταν ο λόγος που δεν έκλεισε μάτι ήταν η ταινία σου που λειτούργησε στον οργανισμό του ως ένεση καφεΐνης. Οπότε, τεράστιε Τι Γουέστ, συγχαρητήρια, κατάφερες να δημιουργήσεις μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια ενός από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους σκηνοθέτες όλων των εποχών. Ποιο Όσκαρ και ποια διάκριση μπορεί να «καπελώσει» ένα τέτοιο επίτευγμα;

Ο Μάρτιν Σκορσέζε, λοιπόν, ταράχτηκε για τα καλά αφού παρακολούθησε τη νέα ταινία της εταιρείας ανεξάρτητων παραγωγών, A24. Μάλιστα, ο θρυλικός σκηνοθέτης έγραψε διθυραμβική κριτική για τη νέα ταινία τρόμου του Τι Γουέστ με τον τίτλο Pearl. Πρωταγωνίστρια σε αυτό το φιλμ τρόμου, είναι η Μία Γκοθ και από τον τρέιλερ καταλάβαμε για ποιο λόγο την ξεχώρισε ο Γουέστ.

Το στόρι: Η Μία Γκοθ υποδύεται μία νεαρή γυναίκα που ζει με τον πατέρα της, ο οποίος έχει κινητικά προβλήματα και την αυταρχική μητέρα της στο αγρόκτημά τους στο Τέξας. Η ταινία είναι prequel της προηγούμενης ταινίας της A24 σε σκηνοθεσία Τι Γουέστ, X, η οποία κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος.

O Μάρτιν Σκορσέζε, στην κριτική του, αναφέρει: «Οι ταινίες του Τι Γουέστ έχουν ένα είδος ενέργειας που είναι τόσο σπάνιο στις μέρες μας, το οποίο τροφοδοτείται από μία αγνή, αμείωτη αγάπη για τον κινηματογράφο. Το νιώθεις σε κάθε καρέ».

«Η ταινία ‘Pearl’ είναι άγρια, μαγευτική, με βαθιά -και εννοώ βαθιά- ανησυχητικά 102 λεπτά. Ο Γουέστ και η μούσα και δημιουργική σύντροφός του, Μία Γκοθ, ξέρουν πραγματικά πώς να παίζουν με το κοινό τους… πριν βάλουν το μαχαίρι στο στήθος μας και αρχίσουν να το στρίβουν», σημειώνει o Αμερικανός βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης.

«Ήμουν ενθουσιασμένος, μετά ενοχλημένος, μετά τόσο ταραγμένος που δυσκολεύτηκα να κοιμηθώ. Αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω να παρακολουθώ», τονίζει ο ίδιος. Λοιπόν, τι λέτε, θα την παρακολουθήσετε ένα απλό βράδυ του χειμώνα, μόνοι σας, όσο ο αέρας κάνει τα κλαδιά των δέντρων να ανεβοκατεβαίνουν και η βροχή πέφτει με δύναμη στη σκεπή σας;

Εμείς, πάντως, όχι, δεν θα το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας.